Hogyan érné meg jobban, szakma vagy egyetem?
Ha fiú vagy akkor egyerős szakma az lehet, hogy többet ér! Sok diplomás munkanélküli van...(sajnos) Persze jól néz ki az a diploma meg hasznos és előnyt jelent. Igazából ezt rengeteg tényező befolyásolja. Vég van hátra 2 éved és ez idő alatt is rengeteget változnak a dolgok... Ha külföldön szeretnél dolgozni akkor viszont diploma (szakmát még utána is tudsz tanulni).
Ha lány vagy akkor meg egyértelmű a továbbtanulás, ne is gondolkozz a szakmán!
A BME egy nagyon jó suli. Külföldön is szívesen fogadják az ott végzetteket. (nem azért írom ennyiszer a külföldi munkavállalás mert rá akarlak beszélni, de itthon egyszerűen nem becsülik a munkát...)
Ui.: Nagyon becsülendő, hogy már most ezen gondolkozol, hisz ez nagy mértékben befolyásolja a jövőd! TANULJ, TANULJ, ne érdekeljen, hogy esetleg strébernek tartanak... Te legalább nem leszel hajléktalan! :)
Az azért kicsit sok amit az első írt :D Nekem az unokahúgom szakmát tanult mert nem szerette annyira az iskolát és nagyon nem is húzta a szíve az egyetemre, konkrétan fodrász lett és így 3év után (persze idő kellett de pár hónap alatt elkezdtek működni a dolgok) itt Budapesten kb. 200-300ezer forint között keres. Az sem elvetendő dolog.
No meg a fiúknál sem mondható az ki, hogy egy szakma mindenképpen jobb illetve, hogy egy diploma nem ad munkát. Minden attól függ mit szeretne csinálni az illető illetve milyenek a képességei és végső soron mennyire piacképes az a diploma vagy szakma.
Szóval ha pl. BME-n akarsz fizikusnak menni vagy valamelyik mérnöki szakra valószínű nagyon nem lesz gondod az elhelyezkedéssel. A szakmát sajnos nem ismerem szóval azzal kapcsolatban nem tudom mi a helyzet :x
Igazából mérlegelni kell, hogy szeretnél-e még tanulni bírnád-e és szeretnéd-e ezt csinálni 30-40-50éven át. Ugyan így szakmánál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!