Melyek azok a szakmák ahol szabad bölcsész szakkal szakképzettnek számít valaki?
A bölcsész szakok közül gyakorlatilag egy sincs olyan, ami hagyományosan olyan lenne, h pontosan azt keresik, ami a diplomádban van. Leleményesnek, és nagyon rugalmasnak kell lenni, akkor a bölcsész szakokkal is el lehet helyezkedni, de azt ne várd, h majd külön vki szabad bölcsészt keres, mert olyan nincs, nem volt soha, és nem is lesz.
Ettől függetlenül egyáltalán nem tartom fölösleges dolognak a bölcsész képzést, mint mondottam volt, fel kell találd magad. Már az első évtől tudatosan építened kell a jövődet, nem pedig várni, és "csak" tanulni, mert ebből lesz aztán a meki.
" A világot megváltoztató emberek soha nem onnan kerülnek ki, olyan az egész, mintha nyitnék egy "megváltóképző szak"-ot."
Hehe. Milyen buta egyének írnak ide manapság. Mintha a diploma döntené el, hogy kiből milyen ember lesz. Mintha a diploma predesztinálna, sőt felülírná az ember szabad akaratát.
Nem teljesen értem, hogy jön ide a világmegváltás. A világot egyes nézetek szerint már megváltották, jó 2000 évvel ezelőtt, biztosan tanították neked is a középiskolában. És hogy ehhez a diploma milyenségének mi köze van azt szintén nem tudom.
Az ember jobb esetben nem világot akarja megváltani, ha egyetemi képzést választ. Az IMEI-ben (Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet) rengeteg világmegváltó ember van, többre azt hiszem nincs szükség.
Tanár szabad bölcsészet szakon.
Egyébként ez a szak nem valami olyat jelent, hogy a bölcsészet több ágából csipegetnek egy kicsit?
Ha valamelyik oldalon elmélyed arrafelé több esélye van, ez egy alapdiploma ugye?
Akkor ha MA-ra filmelméletre, kommunikációra, művtörire megy, már lesz egy tervezhető karrierútja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!