Mire jó egy bölcsész diploma? Hogy is van ez?
Sokat látom, hogy erről van szó és a legtöbben támadják, h semmire nem jó.
Valaki nagyjából felvázolná, hogy mit is kell tudni erről a szakról?
Interneten kerestem, de ott se találtam leírást.
Az anglisztika ide tartozik?
Mindjárt jönnek a mekis poénok... :D
amúgy igen, az anglisztika tipikus bölcsész-szak.
A bölcsész nem szak, hanem kar, és sok szak tartozik ide, tipikusan a nyelvek, történelem, magyar, filozófia, szabad bölcsészet.
És megállom a mekis poént.
Birger Kingben lehetsz kajasütő a legtöbbel...
Komolyabban: Nem sokra tartják, mert olyan embereket képeznek ki, akik egy adott sémájú gondolkodást megismernek, meg két színt. Feketét vagy fehéret, gondolkodásra képtelenek (ismerősi körömből indulok ki..., ha valakire nem igaz, elnézést) nekik nincs olyan, hogy szürke... ha érted mire gondolok.
Hol látod, hogy szabad bölcsész végzettségű egyéneket keresnek? Vagy szociális munka diplomával keresnek valakit. (Tapasztaltam: Diplomás szociális munkás arra nem képes, hogy a rábízott feladatot, ami programfelügyelet volt gyereknapon elvégezze, mert undorodik a gyerekektől...)
Nem mind haszontalan, én pl második helyen bejelöltem az anglisztikát, de csak mert akkor angol-kémia szakos tanárnak mennék. Az első a kémia, akkor meg vegyésznek :D
Profok, vagy egyetemi tanárok lehetnek, ha jól tudom. Meg amolyan könyvmolyos kutatók lehetnek. De lehet, hogy hülyeséget mondok.
Én rosszul vagyok tőlük. Persze csak azoktól, akik utána tök más helyen keresnek állást, és csak sznobizmusból végezték el és addig nem tudtak gondolkozni, hogy ezzel az átlagos melóhelyeken körbe röhögik őket.
Ez nem azoknak szól, akik tényleg azért választják, mert abba az irányba akarnak haladni.
Na pont ezért tettem fel a kérdést, mert csak azt láttam, h ismerősök körében pont a semmirekellők mentek ilyen szakra vagy karra.
Ez a tipikus "azt hiszem h nagyon-nagy egyéniség vagyok meg stb" aztán már gondoltam utána nézek:D
Ha vki azért megy el vmi bölcsész szakra, mert nem tudott kitalálni jobbat, és kell neki a diák, akkor persze, szarra sem megy vele.
De ha vki vmiben kiemelkedő, akkor bizony lesz helye szerintem. Nekem van történész ismerősöm, és eddig mindig a szakmájában dolgozott, és a munkák között nem sokáig volt munkanélküli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!