Lány létemre én is évényesülhetek villamosmérnökként?
Én személy szerint nem ismerik női villamosmérnököt,de mérnük nőket igen.Legyél nyugodtan az,ha jó szakember válik belőled,senki sem azt fogja nézni,hogy nő vagy-e!
:)
Anyám az volt, de már nem dolgozik szakmában. Egyébként elég kockafej, mégsem érdekelte vagy szerette különösebben. Az én véleményem szerint egy nő nem fog sosem annyira kiteljesedni egy mérnöki szakmában emberileg (sem), mint egy férfi. Ebben nincs semmi előítélet, én is lány vagyok, csak intésként mondom, témába vágó olvasmányokra/tanulmányokra és a környezetem megfigyelésére alapozom az elgondolásom. Megvannak ennek a maga fiziológiai, pszichés alapjai. Érvényesülni biztos, hogy tudsz benne, a nagyon férfias értelmiségi szakmáknál elvileg mára kialakult egy enyhe női preferencia a felvételinél (na persze ez nem jelenti automatikusan azt, hogy jól megbirkóznak mondjuk azzal, ha gyereket akarsz vállalni).
Egyetemen érhetnek atrocitások a nemed miatt, ez az adott előadó hülyeségétől függ. A szaktársaid viszont leginkább rajongani fognak érted. BME-n statisztikák szerint a VIK-en van a legalacsonyabb lányarány. Azért azon is gondolkodj el, te mennyire éreznéd jól magad egy ennyire fiús közegben. Én anno ezért (is) váltottam szakot, bár nem BME-re, de hasonló műszakis, alapvetően fiútöbbletes szakra jártam.
Ajánlott olvasmány: Susan Pinker - The Sexual Paradox
BME Vik-es srác vagyok, vannak nálunk is lányok, és szerintem semmivel nincsenek rosszabb helyzetben, mint a fiúk (bár mivel kevés lány van, ők általában a figyelem középpontjában vannak, van akinek ez tetszik és van akinek nem, de ha nagyon zárkózott típus vagy, nyilván nem fognak piszkálni). Mivel az EU-ban van egy olyan elv, hogy mindkét nemből illik minden területen azonos mennyiségű embert foglalkoztatni, ezért álláskeresésnél lehet, hogy éppen ezért te fogod megkapni a helyet valaki más helyett.
Mindenesetre a fiúk szerintem hajlamosabbak jobban "belegüzülni" a szakmába, és ez egyetemen nagyon hasznos, mert motivációt ad, viszont a lányok általában sokkal szorgalmasabbak. Hátrányod szerintem semmiképp nem lesz abból, hogy lány vagy.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!