Ugye nem csak én vagyok az akit nem vettek fel főiskolára és most munkát keres?
Aki írt, hogy elvégezte a fősulit, de nem talál munkát, kíváncsi lennék, mi a végzettsége, de attól tartok erre nem fogunk választ kapni. : )
Érdekes módon nővéremnek is egy semmit mondó OKJ-s szakmája van, mellette egy érettségi, nyelvvizsgája nincs, mégis talál magának egy csomó munkát. 3 évet lehúzott egy cégnél, nem is annyira rossz fizetéssel, majd az a cég becsődölt, 2 héten belül talált egy másikat, mégjobb fizetésért, szinte semmi végzettséggel. Persze ezt pesten.
Nyilván az egyetemi végzettség (főleg azok, amelyeket nem keresik annyira) sem garancia arra, hogy lesz munkád, de az életben mire kap az ember garanciát? Semmire. Talán egy műszaki cikkre, jobb esetben, bizonyos feltételek mellett.
A diplomától nem azt kell elvárni, hogy nem csinálok semmit, megszerzem valahogy, aztán majd jön a microsoft és könyörög hogy dolgozzak náluk. Kicsit el vannak tévedve az emberek. Elvégezni egy egyetemet munka, és mégtöbb munka és befektetés kell, hogy előnnyel indulj a munkaerőpiacon. De mégis nagyobb eséllyel találhatsz munkát, jobb fizetésért, mint nélküle. A statisztikák ezt mutatják. Talán érdemes lenne elgondolkodni egy diákhitel 2-őn, a maga röhejes 2%-os kamatával. Ha időközben találsz munkát, akkor nem is kell felvenni kettőnél többször.
Én voltam aki írta, hogy végzett. Nem büfészakos bölcsész lettem, hanem mérnök, abból is környezetmérnök. Elég sokat tanultunk, de 1-2 év gyakorlat nélkül nem kellünk sehová. Más melókat is néztem, boltba nem kellek, mert nincs róla papírom, pultozni szintén nem kellek, mert nincs róla papírom, árufeltöltőnek túlképzett vagyok. A meghirdetett munkák többsége valami ügynöki, vagy valami más MLM vagy hasonló áll mögötte, jutalékos rendszer meg felejtős, nekem fix bér kell.
OKJ-n is gondolkoztam, de mivel van már egy papírom így minden fizetős, nekem meg most nincs pénzem erre, diákhitel sincs rá.
Most ahol el lehet helyezkedni az az IT terület, rengeteg infóst keresnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!