Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csinálsz, ha nem vettek /...

Mit csinálsz, ha nem vettek / vesznek fel a kiszemelt egyetemre, főiskolára?

Figyelt kérdés
Más szakon tanulsz tovább, keresel valami munkát, halasztassz egy évet, vagy mihez kezdesz? És hogy éltétek meg ezt?
2010. aug. 29. 09:56
 1/9 anonim ***** válasza:
92%

Én előszőr összeomlottam.Azthittem nem vagyok egyetemre való.Gyors kerestem egy OKJ-s szakmát,hogy mégis tanuljak.Aztán rájöttem,hogy nem tettem meg semmit annak érdekében,hogy felvegyenek(se emeltszint se nyelvvizsga)

Tavasszal újraérettségizek és megpróbálom újra.Ha akkor sem sikerül csinálok egy nyelvvizsgát is,és akkor is újrapróbálom.Egészen addig amíg fel nem vesznek.Nem adom fel az álmomat egy kudarc után:)

2010. aug. 29. 10:44
 2/9 anonim ***** válasza:
88%
Én most érettségiztem és nem vettek föl,ugyanis nagyon hiányzott a nyelvvizsga a pontszámaimhoz,arra pedig kilátásom se volt.Rosszul esett,mert nagyon sokat tanultam a 4 év alatt,az érettségire is,de sajnos kifáradtam a végére és nem tudtam jól teljesíteni.Én eleve halasztani akartam,hogy legyen egy nyugodtabb évem,így ezzel se kell bajlódni,mivel nem vagyok felvéve.Nyelvtanulásra gondoltam,találtam magamnak egy egyéves OKJ-t,ami megtetszett (könyvkereskedelem),néha dolgozni is szeretnék diákmunkában,ill. törődni magammal.Ez a 4 év nagy hajtás volt számomra.Végre lehet egy kicsit élni.Azt hiszem,mindenkinek jót tenne egy ilyen év,és nem kell bánni,hogy így alakult neked, hiszen még gondolkodni is van időd,hogy hogy érdemes tovább,és semmit se vesztettél,én így érzem.Én így utólag rájöttem,hogy nem is lett volna olyan jó választás az a szak,amit bejelöltem.Jelen pillanatban fogalmam sincs még,hogy mit tanuljak...Lehet,hogy inkább szakmát tanulok,nem egyetemre megyek.Kell nekem ez az egy év.
2010. aug. 29. 10:53
 3/9 anonim ***** válasza:
76%
ja meg ECDL vizsga,jogosítvány...sok mindent lehetne még csinálni:-),csak azért van határa a teljesítőképességünknek...meg gondoltam,lehetne táncra járni,hangszert tanulni,valami jó kis tanfolyamra járni,de hát azért ez már sok lenne...hidd el,sok mindent lehet kezdeni ez alatt az egy év alatt:-)
2010. aug. 29. 10:55
 4/9 anonim ***** válasza:
61%
az ECDL vizsga beleszámitott volna a felvételimbe? amugy engem felvettek, sajnállak titeket , hátha sikerül jövőre....
2010. aug. 29. 11:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát én még most fogok érettségizni... októberben emelt angol, a többi közép... valószínűleg fel fognak venni (DE-TTK kémia - 200 akárhány pont) Ha nem, akkor keresek egy OKJ-s szakmát és elvégzem, plusz tanulok mellette és utána ismét felvételizek.
2010. aug. 29. 11:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem számít bele a felvételibe az ECDL,hanem a munkavállalásnál jön jól.
2010. aug. 29. 11:31
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Én előszőr összeomlottam.Azthittem nem vagyok egyetemre való.Gyors kerestem egy OKJ-s szakmát,hogy mégis tanuljak.Aztán rájöttem,hogy nem tettem meg semmit annak érdekében,hogy felvegyenek(se emeltszint se nyelvvizsga)

Tavasszal újraérettségizek és megpróbálom újra.Ha akkor sem sikerül csinálok egy nyelvvizsgát is,és akkor is újrapróbálom.Egészen addig amíg fel nem vesznek.Nem adom fel az álmomat egy kudarc után:)"

Érettségizz újra, menj emeltre és nyelvvizsgázz. A biztosra menj, ne akkor csinálj nyelvvizsgát, ha másodszor is bebuktad... Csak az éveidet pazarlod.

2010. aug. 29. 11:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha most nem vettek volna fel, akkor megpróbálkoztam volna az OMSZ-nél, mint matematikus.
2010. aug. 30. 13:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Én idén felvételizek még csak egyetemre, viszont elérhetetlennek tűnik a kiszemelt szak. Nem érzem úgy, hogy képes lennék megcsinálni, és nem tudom, hogy mihez fogok kezdeni, ha nem sikerül. Kiskorom óta tudom, hogy mi akarok lenni, de félek, hogy nem lesz elég erőm végigcsinálni.
2010. aug. 30. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!