Vannak női gépészmérnökök és villamosmérnökök?
Simán!
Én gépészmérnök vagyok. Köv. félévben végzek MSc-n; én nagyon szeretem! Elhivatottság kell, de BSc-n írtam Tudományos Diákköri munkát, és sikeres volt. Lehetett kutatni, lehetőségem nyílt magyar / angol nyelvű publikációra is. Mellette nagyon sok olyan személlyel ismerkedtem meg a tanulmányaim során, akikre számíthatok mindig, ez lehet tanár, külső konzulens, céggyakorlatok is nagyon jók voltak esetemben.
A szüleim mást szerettek volna belőlem nevelni, de a gimi közepén rájöttem, hogy a reál - s műszaki dolgok érdekelnek igazán. Úgyhogy ha nem technikumból mész az sem baj, csak kicsivel többet kell tanulnod. De az évfolyamomból van olyan srác, aki technikumból jött és még mindig BSc-s. Ha ráteszed a célt, akkor igenis jól sikerülhet és szerintem ezen a pályán (mint bármi máson) nagyon szép karriert lehet befutni, akár nőként is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!