Egy ilyen lányból lehet jó orvos?
Attól függ, kit nevezel jó orvosnak. Mitől lesz vki jó orvos?
Dr. House (eltekintve attól, hogy nyilván csak egy fiktív szereplő) szerinted jó orvos?
Ha nem tudja elnyerni az emberek bizalmát, akkor nem valószínű. Nem azért, mert nem értene hozzá, hanem mert a betegek le fogják sz.rni, mit mond, nem tartják az utasításait, bármennyire is helyesek, arról nem is beszélve, hogy a személyzet is ott fog neki keresztbe tenni, ahol csak lehet.
Egyébként én ismerek ilyet áok-ról, viszont ő az első kórházi gyakorlaton eléggé megszeppent, és nagyon kedves tudott lenni a betegekkel vagy a kollegákkal, szóval semmi sem biztos.
Még jó, hogy lehet! Ahhoz, hogy jó orvos legyen, intelligencia és beállítottság kell, nem pedig kedves személyiség :D Azért Doktor House nem lesz, mert találkoznia is kellesz a betegekkel, de mondjuk nem fogja nagyon nyugtatgatni őket érzelmileg, hanem a megoldást fogja elmodnani. Ha meg tényleg van esze a csajnak, nem fog itthon dolgozni már csak azért sem, mert ha ennyire lenéző lesz, senki nem fog adni neki hálpénzt ;)
Amúgy meg miért is vagy ennyire felháborodva, Kedves Kérdező? Mindenki egoista, mindenki önző és mindenki hazudik. Csak nem mindenki mutatja ki annyira, mint az a lány, fenntartjuk a kedvesség látszatát. Mindenki ki akar tűnni valamivel, ha nem sikerül, keres más valamit, amiben sikeres lehet. Ez a csaj egy elismert szakot választott, ami valószínűleg érdekli is (különben jogász is lehetett volna), így már alapból ha találkozik valakivel és azt mondja ő Dr. xy, már másképp néznek rá. Neki ez kellett. Másnak meg az, hogyha mondhatja, ő már szült 5 gyereket, azért nézzenek fel rá (és az is lenézi azt, akinek kevesebb gyereke van, ez ÍGY VAN). Van, akinek egy király kocsi kell, és lenézi, akinek rosszabb/olcsóbb van. De ne mondd, hoyg te se néztél már le valakit, mert iszonyat kövér...A világunk ilyen! Mindenki lenéz valakit, csak nem mondjuk ki. És azokat utáljuk, akik ezen a téren őszinték.
Amúgy meg lehet, hogy abból a lenéző lányból kutató lesz vagy egyetemi előadó. Ezek is elég elismert foglalkozások, és jobban megfelelne az igényeinek (nem kell nyálas megnyugtatásokat mondani a betegeknek).
18/L
"Ahhoz, hogy jó orvos legyen, intelligencia és beállítottság kell, nem pedig kedves személyiség :D"
A "nem kedves személyiségű", arrogáns orvosokat szokták szétperelni.
Az a baj, hogy egy esetleges pereskedés sem azon múlik, hogy mennyire kedves az ember. Lehetsz kedves, vagy bunkó, ha a te hibádból hal meg valaki, azért felelned kell és kész.
Szerintem nem feltétlenül lesz ő ilyen a betegekkel is, azért az egy kiszolgáltatott helyzet az embernek, amikor orvoshoz fordul és ha ezzel visszaél valaki, akkor gyorsan romba dőlhet a praxisa.
A múltkor voltam egy bőrgyógyásznál. Nagyon jó doki, mindenki őt ajánlotta. 6000 forintot elkért egy vizsgálatért én bíztam benne, kinyíltam előtte és elmondtam a problémáimat, mire annyit kaptam, hogy "hát anyukám én itt nem látok semmit". Nyilván akkor én képzelődök. Elmúlt fél év, eljött a nyár és amit akkor ő "nem látott" kiderült, hogy nap gomba volt és fehér maradt napozás után az egész hátam. Lehet, hogy jó doki, de a stílusa alapján én oda többet az életben nem megyek az is biztos, pedig mehettem volna az első napozás után verni neki az asztalt.
Köszönöm a válaszokat!
Amúgy csak furcsáltam, hogy ha lenéz embereket, akkor miért akarna segíteni rajtuk.. Bár ezt csak ő tudja. Én is orvos szeretnék majd lenni, megvan hozzá az eszem, de én elsősorban a gyerekeken szeretnék segíteni, mivel gyerekorvos szeretnék lenni. Bocsi a szóismétlésért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!