Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy ilyen lányból lehet jó orvos?

Egy ilyen lányból lehet jó orvos?

Figyelt kérdés
Nagyképű, a világ közepének hiszi magát, lenézi azokat az embereket, akiknek nincs sok pénzük. Valószínűleg a pénz miatt akar orvos lenni, de esze azért van hozzá. Egy ilyen emberből, aki a pénze, kinézete miatt lenéz másokat, lehet jó orvos?
2012. szept. 1. 23:55
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

Attól függ, kit nevezel jó orvosnak. Mitől lesz vki jó orvos?

Dr. House (eltekintve attól, hogy nyilván csak egy fiktív szereplő) szerinted jó orvos?

2012. szept. 2. 00:04
 2/10 anonim válasza:
Ő lesz a magyar Dr. House.
2012. szept. 2. 00:05
 3/10 anonim ***** válasza:
Az lényegtelen, hogy mekkora egy köcsög a természete ha mellette jó orvos és el fogja tudni látni a feladatát, max utálni fogják az emberek.
2012. szept. 2. 00:19
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha nem tudja elnyerni az emberek bizalmát, akkor nem valószínű. Nem azért, mert nem értene hozzá, hanem mert a betegek le fogják sz.rni, mit mond, nem tartják az utasításait, bármennyire is helyesek, arról nem is beszélve, hogy a személyzet is ott fog neki keresztbe tenni, ahol csak lehet.

Egyébként én ismerek ilyet áok-ról, viszont ő az első kórházi gyakorlaton eléggé megszeppent, és nagyon kedves tudott lenni a betegekkel vagy a kollegákkal, szóval semmi sem biztos.

2012. szept. 2. 06:29
 5/10 anonim ***** válasza:
50%

Még jó, hogy lehet! Ahhoz, hogy jó orvos legyen, intelligencia és beállítottság kell, nem pedig kedves személyiség :D Azért Doktor House nem lesz, mert találkoznia is kellesz a betegekkel, de mondjuk nem fogja nagyon nyugtatgatni őket érzelmileg, hanem a megoldást fogja elmodnani. Ha meg tényleg van esze a csajnak, nem fog itthon dolgozni már csak azért sem, mert ha ennyire lenéző lesz, senki nem fog adni neki hálpénzt ;)

Amúgy meg miért is vagy ennyire felháborodva, Kedves Kérdező? Mindenki egoista, mindenki önző és mindenki hazudik. Csak nem mindenki mutatja ki annyira, mint az a lány, fenntartjuk a kedvesség látszatát. Mindenki ki akar tűnni valamivel, ha nem sikerül, keres más valamit, amiben sikeres lehet. Ez a csaj egy elismert szakot választott, ami valószínűleg érdekli is (különben jogász is lehetett volna), így már alapból ha találkozik valakivel és azt mondja ő Dr. xy, már másképp néznek rá. Neki ez kellett. Másnak meg az, hogyha mondhatja, ő már szült 5 gyereket, azért nézzenek fel rá (és az is lenézi azt, akinek kevesebb gyereke van, ez ÍGY VAN). Van, akinek egy király kocsi kell, és lenézi, akinek rosszabb/olcsóbb van. De ne mondd, hoyg te se néztél már le valakit, mert iszonyat kövér...A világunk ilyen! Mindenki lenéz valakit, csak nem mondjuk ki. És azokat utáljuk, akik ezen a téren őszinték.

Amúgy meg lehet, hogy abból a lenéző lányból kutató lesz vagy egyetemi előadó. Ezek is elég elismert foglalkozások, és jobban megfelelne az igényeinek (nem kell nyálas megnyugtatásokat mondani a betegeknek).

18/L

2012. szept. 2. 07:35
 6/10 anonim ***** válasza:

"Ahhoz, hogy jó orvos legyen, intelligencia és beállítottság kell, nem pedig kedves személyiség :D"

A "nem kedves személyiségű", arrogáns orvosokat szokták szétperelni.

2012. szept. 2. 08:34
 7/10 anonim ***** válasza:
Doktor House is jó orvos, mégis beperelték. Ha a beteg szemétkedik vagy okosabbnak hiszi magát az orvosit végző kezelőjénél, akkor szokott perelgetni.
2012. szept. 2. 08:53
 8/10 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy egy esetleges pereskedés sem azon múlik, hogy mennyire kedves az ember. Lehetsz kedves, vagy bunkó, ha a te hibádból hal meg valaki, azért felelned kell és kész.

Szerintem nem feltétlenül lesz ő ilyen a betegekkel is, azért az egy kiszolgáltatott helyzet az embernek, amikor orvoshoz fordul és ha ezzel visszaél valaki, akkor gyorsan romba dőlhet a praxisa.

A múltkor voltam egy bőrgyógyásznál. Nagyon jó doki, mindenki őt ajánlotta. 6000 forintot elkért egy vizsgálatért én bíztam benne, kinyíltam előtte és elmondtam a problémáimat, mire annyit kaptam, hogy "hát anyukám én itt nem látok semmit". Nyilván akkor én képzelődök. Elmúlt fél év, eljött a nyár és amit akkor ő "nem látott" kiderült, hogy nap gomba volt és fehér maradt napozás után az egész hátam. Lehet, hogy jó doki, de a stílusa alapján én oda többet az életben nem megyek az is biztos, pedig mehettem volna az első napozás után verni neki az asztalt.

2012. szept. 2. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi vagyok, hány válaszolónak van nagyobb tapasztalata különböző személyiségű orvosokkal vagy éppen van rálátása a jó/rossz orvos szisztémára, mert úgy látom, a legtöbben a helyi háziorvosból és rendelőintézetben ücsörgő szakorvosokból próbálnak kiindulni.
2012. szept. 2. 17:13
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Amúgy csak furcsáltam, hogy ha lenéz embereket, akkor miért akarna segíteni rajtuk.. Bár ezt csak ő tudja. Én is orvos szeretnék majd lenni, megvan hozzá az eszem, de én elsősorban a gyerekeken szeretnék segíteni, mivel gyerekorvos szeretnék lenni. Bocsi a szóismétlésért!

2012. szept. 2. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!