Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Rosszul vagyok egyes dolgoktól...

Rosszul vagyok egyes dolgoktól, lehetek még így orvos?

Figyelt kérdés
Konkrétan a bűnügyi orvosszakértő munkája tetszik, de ugye ahhoz egy általános orvosit is el kell végezni. Egy gyerekkori sérves esetemet mesélték el itthon, és erősen rosszul lettem, megszédültem meg ilyenek. Ezen valahogy át lehet lépni, vagy jobb inkább feladni az egész témát?

2012. júl. 27. 19:58
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát egy bűnügyi orvosszakértő sokkal, de sokkal durvább dolgokat hall, és nem csak hall, hanem lát is. Javasolnám, hogy próbálj meg bejutni egy boncolásra mondjuk (nem kell, hogy bűneseti legyen, egyáltalán nem, egy hagyományos boncolás is elég lesz), ha elájulsz, akkor hagyjad inkább. Bár próba szerencse, de most úgy áll a dolog, hogy ha nem jön össze, akkor fizetheted vissza a tandíjat.
2012. júl. 27. 20:12
 2/6 A kérdező kommentje:

Az az érdekes, hogy néztem egy videót drogokkal kapcsolatban (krokodil), ahol a csontról lefoszlott hús látványa nem ingerelt ilyen szinten, akkor kezdtem csak fintorogni, mikor a nő nyögdécselt.

Az is lehet hogy a dolog személyessége váltotta ki ezt az érzést az első példámhoz visszatérve.

Mindenesetre még sokszor át fogom gondolni a dolgot, hogy kéne-e így. :)

2012. júl. 27. 20:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Ezek élőben sokkal rosszabbak ám. El sem tudod képzelni, hogy milyen ocsmány dolgokat képesek egymással művelni az emberek. Én bűnügyi nyomozó akartam lenni korábban, de letettem róla. Dolgoztam egy bizonyos labor munkatársaként, és akkor döbbentem rá, hogy ezt nem bírnám. Ismerős révén sikerült anno részt vennem egy boncoláson is. Egy videón vagy egy képen az "csak egy hulla", egy élettelen test képe. De élőben van ám annak szaga is. Nem is akármilyen. Ezt még meg is lehetne szokni akár, de amiket láttam (csak) képen (amiket nem találsz meg a neten).... Hát inkább nem is beszélnék róla. Jól gondold meg.
2012. júl. 27. 20:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Hát így újra átgondolva talán tényleg nem a nekem való munka... Köszi a segítséget! :)
2012. júl. 31. 21:47
 5/6 anonim ***** válasza:
De más szakorvos még lehetsz, vagy háziorvos:) Azok nem feltétlenül találkoznak bűnügyi esetekkel. Az egyetemen meg csak túlélnéd azt a néhány ronda dolgot. Egyéb orvosi pálya nem vonz?:) Szép szakma.
2012. aug. 1. 07:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem tudom, a többi ága az orvostudománynak nem tűnik olyan izgalmasnak. A bioszt viszont szeretem eléggé. Lehet hogy inkább kombinálom kémiával, és abból sütök ki valamit! :)
2012. aug. 1. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!