Ha tényleg ilyen kevés orvos van Mo-n, akkor miért nehezítik még direkt a helyzetüket?
Hát ez egy jó kérdés... Én is orvosira szeretnék jelentkezni, de azért biztonság kedvéért van B-terv is, mivel nagyjából lehetetlen a két emeltet plusz a többi 4 tárgyat megcsinálni jóra.
A kérdésedre válaszolva: azt hallottam azért csinálták, mert mindenki biosz emelttel és kémia középpel mengy oda és a kémiatudás hiányzik a kezdetekben nagyon (rengetegen kémia miatt buknak). Orvosis ismerőseim mind azt mondják, nekünk segítenek ezzel az egésszel, habár tényleg megnehezítik a dolgunkat az érettségit illetően...
Én azzal vigasztalom magam, hogy ha nekem is nehezebb, nyilván a többi jelentkezőnek is! :D
Lehet menni emelt fizikával is, ahol aztán nem kell a növények kétszakaszos fejlődése. Azért kötelező az emelt, hogy próbálják a megszerezhető pluszpontokat itt a tananyaghoz kötni, kevéssé lehessen pl hátrányos helyzettel, sporteredménnyel bejutni. Így tulajdonképpen még felvételiző barátabb is, hiszen a pluszpontok többségét tényleg a tudás alapján adják. Jövőre már dupla emelt kell, a plsuzpontokat ki is merítik vele. Így nem lehet majd fújolni, hogy csak a gyorskorcsolya diákolimpiád miatt kerültél be, stb.
Nyilván van egy olyan járadéka is ennek, hogy nehezebb bejutni, de akit nem vesznek így fel, az valszeg amúgy sem bírná soká.
Megnehezíteni??? Alapvető logikai hiba van az érvelésedbe.
Akkor lenne igaz, ha nem tudnák feltölteni az államilag támogatott helyeket, akkor talán lejjebb lehetne vinni a követelményeket, de így, amikor 430 körül a pont, addig nem...
Másrészt az egyetemen a szart verik ki belőled, ha nincs alap tudásod, amire lehetne építeni, akkor az első évben repülsz át költségesre.
Másrészt így is van elég szar orvos Magyarországon, a legjobbak külföldön vannak, a jók a magánklinikákon, a maradék meg... az állami EÜ-ben...
Aki orvosként két röhejes nehézségű emeltet nem tud megírni jól, az ne legyen orvos, inkább ne töltsék fel az államis helyeket, van elég rossz orvos, egy gyomor tükrözésbe nem igen szeretnék belehalni, vagy egy rutinbeavatkozásnak számító vakbélműtétbe...
Így is nulla erőfeszítéssel be lehet jutni az egyetemre, mindenhol meg kellene csinálni ezt a min. 2 emelt dolgot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!