Diákigazolvány. (? )

Figyelt kérdés
Középiskolába megyek és csak október körül kapjuk meg az új diákigazolványt, addig a régit használhatjuk. Vettünk októberig egy diákbérletet, de mi van ha csak október közepén kapjuk meg az új igazolványt és már beleírtuk a régi számát a bérletbe? Akkor még használhatom a régit addig?

2012. szept. 1. 00:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem eddig összesen 2* szóltak, hogy be kéne írni a számot, egyébként sosem szoktam.

De írd be nyugodtan a régit. Szinte sosem ellenőrzik, de ha mégis akkor vidd még magaddal a hó végéig a régi diákodat is. Hiába nem érvényes, ha szívóznának a szám miatt jó lesz.

2012. szept. 1. 01:02
 2/7 HorJencs ***** válasza:
Ha október közepén érkezik meg az új diákod, de már ráírtad a régi számát a bérletedre, semmi gond nincs, ugyanis, a régi (2011/2012-es tanévben kapott) diákigazolványod október 31-ig érvényes, így nyugodtan használhatod azt okt. végéig, hiszen még érvényes! Az újat meg majd használod novembertől.
2012. szept. 1. 10:20
 3/7 anonim ***** válasza:

Látom a kérdést nem értette meg senki :)

Kérdező, ha az októberi bérletre ráírtad a régi diákod számát ami átnyúlik novemberre is, akkor a pénztárban kezelési költségért cserébe kapsz újat.

A szám nélküli utazást én nem javaslom, pl. MÁV-nál nagyon kapósak erre.

2012. szept. 1. 11:10
 4/7 HorJencs ***** válasza:

Közben nekem is leesett, hogy mire is gondol a Kérdező! :-) Köszi a kiegészítést!

Egyébként nem kell (azaz nem kötelező) átiratni/javittatni a bérletet, hanem elegendő, ha a két diákigazolványt magaddal viszed, hiszen úgy már igazolni tudod, hogy a novemberre átnyúló bérleten egy olyan diákigazolvány száma szerepel, ami a bérlet megvásárlásakor meg érvényes volt, ergo, nem jogtalanul vetted/használtad/ill. használod meg novemberben/sajátod, stb.

Persze, biztosan elkerülhető pár magyarázkodás, ha átirattatod az új diákod számára... Hiszen november elején elég sok ellenőrzés várható a "lejárós" diákok miatt... ;-)

2012. szept. 1. 15:24
 5/7 anonim ***** válasza:

"Egyébként nem kell (azaz nem kötelező) "

De kötelező. Lejárt diákkal érvénytelen a bérlet. Marhára mindegy mivel és hogyan használta eddig és mit mutat még fel mellé. Teljesen jogosan bűnteti meg az ellenőr, novemberben régi diákkal régi diák számával használt bérlettel.

2012. szept. 1. 16:49
 6/7 HorJencs ***** válasza:

Lehetséges, hogy igazad van, tavaly szomszéd lánynak volt hasonló esete iskolaváltás miatt (éppen itt ül mellettem), és neki pontosan ezt javasolták, amit leírtam, a helyi Volán társaságnál (nem BKV). Problémája nem volt vele, igaz, ellenőrrel sem találkozott. Lehet, hogy csak szerencséje volt!

De tény, hogy mindenképpen érdemesebb átíratni az új diákigazolvány számára a bérletet!

2012. szept. 1. 17:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Oké köszönöm a válaszokat, most már értem. :) Hát ajánlom az iskolának hogy megkapjam október 31ig a diákot....:D
2012. szept. 1. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!