Mentőtisztin kötelező tesizni?
Figyelt kérdés
Mentőtisztire készülök (Debreceni Egyetem nyíregyházi Egészségügyi Kara) csak az a probléma, hogy mindkét térdemben porclágyulás és emiatt a suliban tesiből fel vagyok mentve minden évben. Ettől eltekintve felvennének, ha megvan a megfelelő pontszámom, illetve ugyanúgy az egyetemen is lehet "felmentve" valaki tesiből?
Ja és van valamilyen alkalmassági vizsga? (azt olvastam valahol, hogy úszni kell pl.)
2012. aug. 30. 19:21
1/3 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy még nincsen fizikai felvételi. bár lehet, hogy tévesen tájékozódtam. végülis is az egészségügyi karosok 2/3-a abbahagyja, miután elkezdte, mert nem való a pályára. és hát ott azért nehéz emberkéket kell cipelgetni, nem tudom, hogy akkor mennyire lehetsz fitt. bár a mentőápolók erre szakosodnak, hogy ők vigyék helyetted, azért nem árt, ha Te sem vagy gyenge.
2/3 A kérdező kommentje:
Hát attól, hogy tesi alól fel vagyok mentve, szoktam edzeni magamat (capoiera, aerobic, bicikli, stb.), elég jó erőnlétben vagyok, szóval azzal nem lenne gond. Ja amúgy lány vagyok.
2012. aug. 31. 16:41
3/3 anonim válasza:
Mentőtiszt lehet lány is, mentőápoló kocsin csak férfi lehet. Mentőtiszt nem cipekedik, max a műszereket, de embereket nem ő visz, csak ellát. De tény, hogy nem árt, ha jó kondiban vagy, hátha meg kell küzdeni a beteggel.
Az alkalmassági vizsgáról nem tudok, nem hallottam róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!