Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gimnazista kamaszok! Ti hogy...

Gimnazista kamaszok! Ti hogy bírtátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

14 éves vagyok és egy elég erős gimibe megyek nyelv tagozatra. Nagyon-nagyok be vagyok rezelve a tanulás miatt. Állítólag a szintfelmérők nagyon nehezek lesznek és nem akarok mindenből a legrosszabb lenni. A felvételim sem sikerült túl jól... nem is tudom hogy kerültem be ebbe a suliba. Nagyon ideges vagyok már napok óta. Alig bírok enni, aludni. Nem akarok a legbutább lenni. A társasággal remélem nem lesznek olyan nagy bajok. Szerencsére már van pár ismerősöm. De itt mindenki olyan okos...

Gimisek! Ti hogy bírtátok? Hogy ment a beilleszkedés? Mi lesz ha nem fog menni a tanulás? Suliváltás?

2012. aug. 29. 10:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Figyelj, én a BME-t kezdem most így ráadásul nekem vissza is kell fizetnem a tandíjat, ha kibukom, szerintem ez nagyobb gáz! :D
2012. aug. 31. 00:00
 12/14 anonim válasza:

Én is tavaly kezdtem a gimit,és pont annyira féltem,mint most te :)

Eleinte igaz,hogy elég kemény volt,tényleg sokat kellett tanulnunk,de mivel most kezditek a gimit,tiszta lappal indíthattok és nem kell attól tartanod,hogy nem leszel legalább annnyira okos,mint a többiek.Semmivel sincsenek előrébb,mint te :)

Az első pár hónapban rengeteget kellett készülnünk,szabadidőm nem nagyon volt (bocsi,ha megijesztelek :D) ,de hidd el,megérte,mert azért valljuk be,nem árt,ha az elején szerzel egy-két jópontot a tanárnál :) És ez nem azt jelenti,hogy most strébernek kell lenned,közben nyiss az osztálytársaid felé is :)

Pár hónap elteltével simán belerázódtam az új közegbe,megtanultam,hogyan kell tanulni gimnazistaként és minden ment magától.Bár eleinte bevallom,nagyon nem tetszett a gimi,suliváltáson gondolkodtam,de azt tanácsolom neked,hogy ha nem éreznéd ott jól magad,akkor is legalább egy fél évet várj a suliváltással :)

Elég kemény gimibe járok,de lehet bírni a tanulást,csak eleinte volt nehézkes a dolog :)

Sok szerencsét a sulikezdéshez,és ne parázz miatta :)

2012. aug. 31. 09:35
 13/14 anonim válasza:
előző vagyok : ha most nagyon félsz,akkor tereld el a figyelmedet :) pl. találd ki,mit veszel föl az első napon,hogyan sminkelsz,vagy egyszerűen csak segíts anyukádnak főzni (tapasztalatból mondom,nagyon sokat segít :D)
2012. aug. 31. 09:37
 14/14 anonim válasza:
Szia! Én is 14 vagyok, csak hatosztályosban elsős. A suli nekem is nagyon erős és èn is teljesen ledöbbentem hogy felvettek... Namármost. A jegyeim jelenleg nagyon rosszak / :( / pedig állitolag jó agyam van. Viszont a jegyeim mégis rosszak. Az egyetlen amit tudok tanácsolni, hogy tanulj, tanulj és tanulj. Ha felvettek egy jó suliba, akkor azt azért tették mert látták hogy nem vagy hülye. Na, az már más kérdés, hogy a jegyeid milyenek lesznek... Szoval majd tanulj szorgalmasan, és akkor nem lesz baj. Ezt nem azért írtam le, hogy "lelket öntsek" beléd, hanem hogy tudd, nem vagy egyedül ebben a helyzetben :)
2013. márc. 17. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!