Szakács OKJ-hez mennyibe kerül az üzemorvosi vizsgálat?
Ebbe milyen vizsgálatok tartoznak bele? Tüdőszűrés, vizeletvizsgálat, székletvizsgálat, vérvizsgálat...ilyenek kellenek? És ezek mennyibe kerülnek, ha beutalót kérek? Ingyenesek?
18 éves vagyok, de már be vagyok iratkozva a suliba, szóval nem tudom, hogy így diáknak számítok-e még/már? (gondolom igen...)
Ja meg kell EÜ-s kiskönyv, de az pár száz forint, ha jól tudom. És abba kell bepecsételtetni az orvossal a dolgokat, ugye?
Köszi :))
Én meg pont most végeztem el a szakács OKJ-t, úgyhogy még benne vagyok. :D
- Tüdőszűrés (munka-alkalmasságit kell kérni, amiért központonként változó, hogy mennyit kell fizetni, nekem 1500 Ft volt)
- Bőrgyógyászati vizsgálat, ez elvileg ingyenes, de szintén attól függ, hogy központi (sztk) rendelésre mész, vagy magán orvoshoz.
- Háziorvosi igazolás arról, hogy az elmúlt 3 hónapban nem volt fertőző betegséged (és ezután minden alkalommal, amikor beteg vagy, íratni kell vele az igazolást, hogy már nem fertőzöl)
- Vér-, széklet- és vizeletvizsgálat nálunk nem kellett.
Diáknak akkor számítasz, ha van már érvényes jogviszonyod. Ha frissen érettségizett vagy, akkor júniusban megszűnt a jogviszonyod, viszont az előző diákigazolványod még érvényes október 31-ig. (de az csak a diákkedvezményekre jogosít)
Az új jogviszonyod az OKJ-s iskoláddal csak szeptember 1-én lép életbe, akármikor iratkoztál is be, ezt tapasztalatból tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!