Üzemorvosi vizsgálat - mit lehetne tenni?
Voltam üzemorvosi vizsgálaton, vérnyomásmérés is volt. Magas vérnyomást mért az orvos, 180/110 körüli érték volt, nem emlékszem már rá pontosan. (Hozzáteszem stresszeltem, illetve 3 emeletet lépcsőztem a vérnyomásmérés előtt közvetlenül.)
Illetve a vérnyomásmérő pántja már eléggé elhasznált volt, gyakorlatilag nekem kellett szorítanom a másik kezemmel, hogy ne oldjon ki a tépőzár és még így is éppen hogy sikerült a művelet. Így gondolom a mérési eredmény sem túl pontos (ami miatt egyébként megtagadta az alkalmasságimat). Azt mondta kezelni kell. A vizsgálat óta naponta többször mérem, folyamatosan 140-150/70-80-as értéket mérek, ami szintén magas, de jócskán benne van még a tűréshatárban. Kaptam vérnyomáscsökkentőt a háziorvosomtól, azt elkezdem szedni, de attól félek, hogy a következő vizsgálaton egyrészt az első vizsgálatból adódó negatív benyomások miatt, másrészt pedig a silány, túlhasznált vérnyomásmérő miatt ismét magas lesz a vérnyomásom. Orvosok láttán mindig kicsit bestresszelek. Mit tanácsoltok, mit tegyek a stressz ellen? Elég jó fejnek tűnt a doki, gondolkodtam azon is, hogy az itthoni vérnyomásmérőt is elviszem, hogy azon is mérje meg az értékeimet. A miénk legalább nem esik le a kézről még akkor sem, ha nincs odaszögelve...
Hát nézd,ha a vérnyomásod magas,azt kezelni kell.Arra vannak gyógyszerek,ilyenek,mint Minipress,Corinfar,stb.
Amit én szedek,mint magasvérnyomásos beteg,a magasvérnyomásomra,az a Nebivolol Sandoz.29 éves srác vagyok,és van némi túlsúlyom,ebből alakult ki a magasvérnyomás betegségem(vélhetően,meg abból,hogy stresszes életet élek,amin nem tudok változtatni...munkahely...azt meg váltogatni manapság nem lehet)
előző vagyok,nem hiszem,hogy bármely munkahelyi orvos elfogadná a te privát vérnyomásmérőddel mért eredményt úgy,hogy bekopogsz,és közlöd,hogy te most elhoztad a sajátodat,és ezzel mérje meg.Ilyen szerintem nincs.
Amúgy ha szar állapotú volt a mérője,az gáz...de azzal meg hogy mért? nem értem.Mennyit mért ott akkor a doki?
szerintem 24 órás vérnyomásmérő vizsgálat kéne.
Abból kiderülne hogy tényleg csak stresszes-e a vérnyomásod.
Vagyis háziorvos,beutaló,belgyógyászat (felrakják),
másnap visszamész leveszik, értékelik.(esetleg csinálnak egy EKHO-t)
Elküldenek EKG-ra,vérvételre.
És ezután állítanak be vérnyomáscsökkentőt.
Legalábbis nálunk így csinálják.
a 160 sok.
Norm . tartomány 140/90 Hgmm alatti érték.
Igen, konkrétan a munkától estem el :(
Szeptemberben is lehetőségem van kezdeni, azzal a feltétellel, hogy addig kezeljük gyógyszerrel a vérnyomást. Azért fontos a vérnyomás mérés eredménye a következő vizsgálaton, mert ha megint olyan értéket mér, ami az orvosnak nem tetszik, akkor már véglegesen elvesztem a nehezen összejött állást. Gyógyszerrel már normalizálódott a vérnyomásom, mondom, a két dolog amitől tartok a stressz és az ócska vérnyomásmérője az orvosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!