Lehet egy tantárgyból érettségizni úgy, hogy magántanárnál tanulok és csak az érettségi vizsgára jelentkezem?
2006-ban érettségiztem 6 tantárgyból, jövőre mennék egyetemre, de a felvételihez kellene egy fizika érettségi, ami nekem nincs.
Jövő ősszel kezdeném az egyetemet, de a felsőoktatási iskolában 2 évig kéne iskolába járnom az érettségihez. (4 évig tanultam a fizikát szakközépben, ha ez számít valamit)
A választ előre is köszi.
És csak az érettségiztető iskolához kell bemennem intézkedni, vagy esetleg máshova is? Mivel nem vagyok már tanuló sem, gondolom fizetni is kell érte. De mennyit?
Köszi a segítséget!
Csak olyan tárgyból lehet vizsgázni, amiből van legalább kettő év végi jegyed. Hogy ez mikor volt, az mindegy.
Mivel nincs tanulói jogviszonyod, fizetni kell érte, ezt az érettségiztető iskola meg tudja mondani pontosan, esetleg az OM honlapján tudod még megnézni.
A menete a dolognak:
Keresel egy iskolát, ami fog érettségit tartani, amikor te vizsgázni szeretnél. Ha a mostani (október-novemberi időszakban szeretnél vizsgázni, akkor nem minden iskola tart vizsgát, illetve sietni kell a jelentkezéssel).
Bemész, és megkeresed a titkárságot, vagy valamit/valakit, aki tud neked segíteni. Elmondod neki, hogy miért jöttél, és elrendezik. (Vinned kell a középiskolai ÉV VÉGI bizonyítványt, esetleg az érettségit, személyit, lakcímkártya stb.)
Sok sikert a vizsgádhoz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!