Mennyi az esélye, hogy az ismétlő érettségi németből jobban sikerül, mint az eredeti?
Jesszus. Ez milyen kérdés?
Amúgy intő példám: 2011-ben érettségiztem angolból középszinten, az 83% lett szóbelivel 87%-re húzhattam volna fel maximum. Gondoltam még van egy évem, készülök majd és jobb lesz... De nem így lett, vagyis nem készültem semmit, inkább a többire, mivel tudtam, hogy 80 valahogy meglesz, gondoltam elégedett leszek már azzal is, mikor nyakamon az emelt szint, meg a matek, töri, amiből semmit se tudtam. Aztán megkaptam a feladatsort: láss csodát, szinte mindent tudtam. Az írásbelim 89% lett, és maxos lett a szóbelim, így 92% lett. Szerintem attól is függ, hogy milyet kapsz ki. Mert neked lehet a foglalkozásokból jobb a szókincsed, ami mondjuk 5 éve volt, de egy rablásokról szóló szöveget nem biztos, hogy már megértenél.
Mivel most is egyetemen tanulok vannak német óráim. Az eddigi egy év alatt mióta leérettségiztem az első félévben volt heti 2 német órám (ami nem sok), a második félévben pedig 4,erre elég sokat készültem, mert a tanár nagyon szigorú volt. Úgy érezem ennél a 45%-nál mindenképp jobbat tudnék írni. 2011-ben az írásbelim viszonylag jól sikerült, de a hallott szöveget nagyon elrontottam, elvileg (a tanár szerint is)nagyon nehezen érthető volt. A szóbelin szintén pechem volt, kihúztam a legutolsó tételt, amivel még nem is volt baj, mert magát a tételt tudtam, de volt egy része amikor párbeszédet kell mondani a tanárral és nekem ez az egy párbeszéd nem volt kidolgozva (sajnos még a címét sem nagyon érettem) így össze-vissza habogtam neki, ez eléggé lehúzta a jegyet.
Lehet, hogy maga a kérdés hülye, csak hát eléggé félek megpróbálni újra. Amire most járok az egy 2 éves képzés és jövőre fogok végezni, de a német érettségit is ekkor csinálnám. Mivel állítólag a szakdolgozatunkat majd elő kell adnunk egy bizottság előtt, attól félek, hogy ennek az időpontja és a német érettségi időpontja egybe esne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!