Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha beíratkozok egy főiskolára,...

Ha beíratkozok egy főiskolára, akkor az eredeti érettségi bizonyítványt is beveszik? Vagy csak a fénymásolatot?

Figyelt kérdés

Én külföldi vagyok,2 éve tanulok egy Magyarországi főiskolán. Nálunk az iskolák beveszik az eredetit és csak akkor adják vissza,amikor véget ér a suli v kiiratkozáskor.

Most iratkoztam be egy másik szakra is ugyanabba az iskolába. Az érettségi bizonyítványom viszont nem találom a többi papírom között,de eddig nyugodt voltam,mert azt hittem,h bevette a suli.Most mégis elbizonytalanodtam,mert fénymásolatot iskell vinni a bizonyítványról,és gondolom,akk miért vennék be az eredetit?Próbáltam pótolni az eredeti dokumentumokat,de azt mondják,h még 2-3 hét,az meg vagy ideér íratkozásig vagy nem. A levélben amit a suli küldött az áll,h ha bármelyik dokumentum hiányzik,akkor nem tudok beíratkozni a suliba és elveszítem a jogviszonyom. Ebben az esetben mit tudok tenni? Próbáltam hívni a sulit,de csak holnap délelőtt dolgoznak. Most nagyon ideges vagyok ez miatt fordultam hozzátok tanácsért. A válaszokat előre is köszönöm!!! Én ne szóljatok meg,h felelőtlen vagyok,tudom és nagyon haragszok is magamra!

2012. aug. 13. 11:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Fénymásolat kell az érettségiről.
2012. aug. 13. 11:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Fénymásolatom az van,de az áll a levélben,h az eredetit is be kell mutatnom.
2012. aug. 13. 12:06
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Figyuzz, nálunk a gyakorlatban beiratkozáskor ez úgy történt, hogy azért volt szükségük az eredeti példányra, hogy OTT helyben csináljanak/csinálj magadnak fénymásolatot. (Beiratkozás során indexet töltöttünk ki alapadatokkal, igazolványképet ragasztottunk bele, aztán fénymásolatokat, ezt-azt kitöltve tettünk bele egy-egy nagy borítékba stb.)

Én sem vittem eredetit (apám eljött velem, de aztán hazament és hazavitte magával... -_-"), de volt nálam kb. 5-6 db házi fénymásolat/oldal, hogy legyen mit ide-oda csatolni, ahogy mondják.

Sőt, egyszerűbb volt a már kész másolatpéldányaimat előhúzni, mint idegbeteg módon sorbanállni az alagsorban.

Nem ellenőrizgették, nem kérték be (más, nem egyetemi okiratod nem tárolhatja az egyetem, nem az övék!).

Biztos, ami biztos, hívd fel őket.

2012. aug. 13. 14:08
 4/4 A kérdező kommentje:
Utolsó,nagyon köszönöm a válaszod,most kicsit megnyugodtam. Én is így emlékszem,h nem nézték át az eredetit és pont ugyan így raktuk borítékba,ahogy te is leírtad. Csak sanos kicsit homályosak az emlékeim,mert elkéstünk a hosszú út miatt és össze vissza kapkodtunk. Csak arra gondoltam,h most ki tudja hogy fog zajlani ez a beíratkozás. Nagyon köszi mégegyszer!!!!
2012. aug. 13. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!