Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van itt olyan, aki kiemelkedőe...

Van itt olyan, aki kiemelkedően jó a tanulmányaiban?

Figyelt kérdés

Ha igen akkor mi motivál? A családod segít? Hogy tudod elérni, hogy ne lankadjon a figyelmed/érdeklődésed a téma iránt? Van valamilyen technikád a tanulásra? Vagy valamilyen szokásod? Segít valaki benne? Vagy bármi ami előre hozza a tanulmányok sikerességét?

Válaszokat előre is köszönöm!

2012. aug. 23. 18:19
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Nekem sajnos rossz értelemben a családi "háttér". Nagyon szegények vagyunk, szüleim egyfolytában emiatt vitatkoznak a fejem felett legtöbbször. Nincs se idősebb tesóm, nincsenek nagyszüleim, sehonnan nem kapok semmi támogatást. Több osztálytársam csúfol mert nincsenek menő cuccaim. Én meg (nem hiszem hogy tudatosan) mindig a könyvekbe "menekültem", és nagyon jól esett új dolgokat megtudni. Az is nagyon jó volt, hogy ha jól teljesítettem dicséretet kaptam tanároktól, szülőktől (hisz semmi más nem jutott). Mivel anyagiak hiányába nem nagyon tudtam hova eljárni, így a legolcsóbb megoldás a könyvtár volt. Rengeteget olvastam és teljesen más szemszögből láttam azt amit órán vettünk. Egy idő után alig kellett hozzátanulnom az órai anyaghoz. Ha meg versenyekre jártam, ott megint csak jó érzés volt a dicséret, emellett meg eljuthattam emiatt olyan helyekre ahová egyedül nem mehettem volna.
2012. aug. 23. 18:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ahhoz, hogy valaki kiemelkedő lehessen több dolog is kell abból amit felsoroltál.

Egyrészt érdekelje az adott dolog, tehát most nem csak azt tekintem kiemelkedőnek aki full ötös mert én pl. annó azért voltam pár tárgyból mindig "csak" négyes mert k.va könnyű volt de nagyon utáltam őket és nem voltam képes tanulni.

Másrészt a családnak is olyannak kell lenni, most egy rossz anyagi helyzet és/vagy egy rossz családi összhang pl. szülők sokat veszekednek szóval a család önmaga nem valami jó az is rettentő mód ellene van a dolognak.

És utoljára írom de ez voltaképpen a legfőbb dolog. Kell, hogy az embernek legyen érzéke a dologhoz. Ha szeretnél is jó lenni pl. matekból de semmit sem értesz meg vagy imádod az irodalmat de nem tudsz leírni egy összetett mondatot akkor egyszerűen vége a dolognak :D

2012. aug. 23. 18:36
 3/7 A kérdező kommentje:

Reál beállítottságú vagyok imádom a matekot és a kémiát.

Budapestre szeretnék menni, hogy ilyen irányba tanuljak. A baj csak az, hogy nekem kell megteremtenem rá a pénzt, hogy végig nappalin lehessek. Sokszor kizökkenek a tanulásból van , hogy hetekig nem tanulok semmit, mert nem tudom elviselni az itthoni helyzetet. A legnagyobb problémám a pénz illetve a tanulás rendszeressége.

2012. aug. 23. 18:43
 4/7 anonim ***** válasza:
Baromira érdekel, amit tanulok, és nagyon jó szeretnék benne lenni. Nekem ennyi motiváció elég, de azért az ösztöndíj sem jön rosszul.
2012. aug. 23. 19:05
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy ki jó relatív dolog. Én: BME MSc-s hallgató, gépész, az elmúlt 4 félévben 5 volt az átlagom, köztársasági ösztöndíjat kapok, voltam külföldön is tanulni.

Engem mindig az motivál, hogy magamból kihozzam a maxot. Minden zh előtt az van bennem hogy tegyek meg minden tőlem telhetőt azért hogy jól sikerüljön (pl ha van még 1-2 órám lefekvésig, akkor tudom már annyira az anyagot, hogy megnézzek egy filmet, vagy tanuljam tovább?). Ha mindent megtettem, akkor másnap nem lesz lelkifurdalásom akkor sem ha nem sikerül.

A családom persze sokat segít, megfőznek pl így amikor sokat kell tanulnom akkor elég csak lemennem, enni, utána go vissza tanulni.

A figyelem folyamatosan lankad, de én arra szoktam gondolni hogy másnap milyen sz*r is lesz a számonkéréskor amikor majd lövésem sem lesz a kérdésről, körbenézek, és mindenki ír mint állat. Ezt el kell kerülnöm, ezért tanulok.

Az én technikám az ismétlés, addig megyek át újra meg újra az anyagon amíg meg nem tanulom.

Ami előre hozza a tanulmányok sikerét az te magad vagy: szorgalom, és kitartás.

2012. aug. 23. 23:06
 6/7 A kérdező kommentje:

Ejha nem semmi eredmény!

Hány éves vagy?

Nem tartasz attól, hogy idős szúró tekintetű tanárok előtt kell beszélned? Akik mindenbe és bármibe képesek belekötni. Engem nagyon be tudnak zavarni, kellemetlenül érzem magam a környezetükbe ilyenkor.

2012. aug. 24. 07:49
 7/7 anonim ***** válasza:

24 vagyok, szóval már a vége felé járok az egyetemnek.

Nem para, bár olyan hogy tanárok előtt kell beszélni csak egyszer van, az államvizsgán. Azt leszámítva ha szóbeli is a vizsga akkor is mindig 1 tanár van, őt meg félév közben hetente látod, szóval ismered már valamennyire. És ha felkészültél rendesen, akkor nem igazán tud megfogni, nekem még nem volt olyan tanárom aki direkt meg akart volna szívatni.

2012. aug. 24. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!