Sehogy sem tudom rá venni magam, hogy elkezdjek tanulni az őszi érettségire. Hogy tudnám?
Van egy ötletem, de neked nem tudom mennyire segít, én ezt fogom csinálni:
Most még én is kihasználom, hogy nyár van. Pihengetek, találkozok barátokkal, van egy csomó programom, hiszen most még mindenki ráér és kihasználom én is. Viszont szeptembertől szinte mindenki körülöttem suliba fog járni, így még véletlen sincs az, hogy hívnak valahova vagy ilyesmi. Így azt csinálom, hogy akkor, amikor kezdődne a suli, szept. 3-án, reggel ugyanúgy felkelek, mintha én is suliba mennék. Reggeli, stb. majd 8kor elkezdek tanulni és tanulok 2-3ig, úgy ahogy suliba is csinálnám. Persze ez nem azt jelenti, hogy 6-7órán keresztül ülök a könyv fölött..:D Hanem néha csinálgatok hozzá feladatokat, meg akár előző évek érettségi feladatait, stb. Ha meg már kikészülsz tőle, mert nagyon sok lenne, elfáradsz, akkor esetleg olvashatsz neten valamit hasonló témában, mint amit épp akkor tanulsz. (Bár nem tudom milyen érettségire készülsz). Vagy ha csak az egyetemről, a szakodról olvasol, akár valami honlapon, vagy fórumon. Nekem az nagyon ösztönző szokott lenni..:) És délután meg pihensz, csinálsz amit akarsz.
Nekem mondjuk a géppel van gondom főleg, mert bekapcsolom, nézek valami filmet, netezek és akkor onnan nehéz megszabadulni és rávenni magam, hogy tanuljak..:D Így én be se kapcsolom inkább csak majd délután. Ha suli lennék se gépeznék..:P Szóval addig csak tanulok, délbe ebéd, max ennyi. És akkor még hétvégén is pihi. És így lenne két hónapod tanulni, de mivel ez így elég intenzív, szerintem bőven elég, főleg mert gondolom már egyszer megtanultad a tavaszi érettségire.
Szerintem egy próbát megér, remélem azért segítettem, és sok sikert az érettségihez! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!