Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek megszerethetem...

Szerintetek megszerethetem valaha is a kémiát?

Figyelt kérdés

Ez egy olyan "mi legyek, ha nagy leszek?" kérdés.

(Ja, és nem az vagyok, aki "Mi legyek, ha nagy leszek?"-kel írt ki kérdést.)

Most leszek nyolcadikos. Kiskoromban, mint szinte mindenki, aki nem hercegnő vagy űrhajós akart lenni, az állatorvosi pályáról álmodoztam. Azután, alsós koromban elhessegettem a gondolatot: "Én állatokban turkáljak??" De most... visszatért :D Nagyon szeretem az állatokat, most szinte egy "farmon élek", az állatállományt tekintően, de mikor panelban laktunk, hal nélkül nem voltam meg. Kutyát meg lakásba nem akartunk tartani. A vértől pedig egyáltalán nem leszek rosszul. Na, szóval utánanéztem nagy komoly fejjel, hogy milyen tárgyakból kell emelt szintűt tenni, hát nem lepődtem meg: biosz, kémia.

Humán beállítottságú vagyok, de gyakorin sokan írták, hogy a humán szakmákon túlképzés van, nem ér semmit, stb. A bioszt nem utálom, mondhatni szeretem, csak nem a növényes részét xd, az uncsi, a kémiát viszont egyszerűen ki nem állhatom. Persze, ha akarom, akkor prímán megtanulom, most 5-ös voltam belőle, de az általános iskolai követelmények korántsem mérhetők fel az emelt szintű érettségivel...

Volt már valaki, aki megszerette a gimnáziumi évei során a kémiát? Én is megszerethetem? Változhatok ezen a téren? :P

2012. aug. 18. 17:57
 1/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy megszeretheted! Ha jól gondolom, akkor 1 éve tanulod, ez még semmi, csak alapozás, a jó részek majd csak most következnek. :-) Sok múlik rajtad is, hogy mennyire akarod szeretni, készülsz rendesen otthon, illetve a tanáron is, aki ha jól tanítja a tárgyat, akkor szeretni fogjátok.

Hajrá!

2012. aug. 18. 18:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Biztos megszeretheted ha jó a tanárod, én a mai napig utálom a kémiát. Ettől függetlenül mégis olyan egyetemre mentem, ahová kell és tanuljuk is:D De nekem mondjuk ez volt az egyetlen szak ami érdekelt, és ezzel is akarok majd foglalkozni. A kémia az egy szükséges rossz velejárója, a cél érdekében elviselem. A biológiát viszont imádom (kivéve a növényes részét:)) Én is azt hittem a te korodban, hogy humán beállítottságú vagyok, ezért jól el is mentem ilyen irányú gimis osztályba. Ott döbbentem rá, hogy a humán beállítottságom abban merül ki, hogy szeretem az embereket és empatikus vagyok meg segítőkész. Úgyhogy a heti hat történelem és magyar óra megerősítette bennem a reál tárgyak szeretetét. Egyébként szerintem érdemes ráfeküdnöd a kémiára ha valóban szívesen lennél állatorvos. Ha szeretni nem is, de megtanulni biztos meg fogod tudni. A korodhoz képest szokatlanul reálisan látod dolgokat ami a tanulmányaidat, tudásodat és képességeidet illeti. Jól fogsz dönteni ha eljön az ideje, szinte biztos vagyok benne.
2012. aug. 18. 18:36
 3/5 A kérdező kommentje:

Halljátok, most aztán rendesen lelket öntöttetek belém :DD

Csak mikor a gimis honlapon megnézem a természettudományi szakot, és: Kémia, Fizika elég rendesen benne van az órarendben, akkor... megijedek. Ja, a Fizikát még szeretem is :D nem tudom, kibírom-e xd túlélem-e xd de a kémia tulajdonképpen a gyógyszerekhez kell csak, nem? nembaj, ráhajtok, akkor is :DD nagyon szépen köszönöm a lelkesítést, ment a zöld pacsi :DD

2012. aug. 18. 19:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Én úgy voltam, hogy 7-8-ban utáltam a kémiát. Bioszt szerettem, és már 8.ban is tudtam, hogy orvos szeretnék lenni, így mentem biosz szakra gimiben. Még 9.ben is utáltam a kémiát, nem értettem, nem szerettem, ráfogtam, hogy túl bonyolult és én hülye vagyok hozzá. Nah és akkor jött az, hogy megnéztem mi kell az orvosihoz. Hát kémia érettségi..:) Utána nem volt más választásom, nekiálltam rendesen tanulni (amúgy mindig 5ös voltam belőle, mert nem volt valami nagy követelmény, úgy voltam 5ös, hogy nemigazán érettem, csak ami kellett dogára megtanultam..) Nah és tanultam szépen, majd rájöttem, hogy nem is olyan bonyolult ez..csak foglalkozni kell vele és adni neki egy esélyt, hogy megszeresd..:) Azóta jóban vagyunk nagyon..:D Főleg azért, mert tudom, hogy olyanban vagyok jó, amit körülöttem sok ember utál és csodálkozva néz rám, hogy úristen hogy lehet érteni meg szeretni a kémiát..:) És ez jó érzés..:) Szóval hajrá, ha nagyon szeretnél állatorvos lenni, akkor ne hagyd hogy egy kis kémia megakadályozzon..:)
2012. aug. 23. 09:25
 5/5 A kérdező kommentje:

Imádom, mikor az emberek ösztönző kommenteket küldenek :DD

Ment a pacsi ;DD ÉS nagyon szépen köszönöm!!!

2012. aug. 24. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!