Párhuzamos képzés? Hogy is van ez?
Érdekel minden a párhuzamos képzésről... Hogy lehet ezt csinálni, hol kell ezt jeleznem?
Illetve lehetséges Állatorvosi mellet még a közlekedésmérnökit csinálni? Így csak az egyik szak támogatott?
Bocsi, de nem nagyon vagyok képbe...
A válaszokat előre is köszönöm! :)
A régi párhuzamos képzés megszűnt. Az új törvény előtt úgy működött, hogy ha az első szakod 3. félévében kezdted el a másodikat, (államin) akkor két félév helyett csak egy félévet vontak le a max 12-14 támogatott félévből.
Ez most már megszűnt, aki az új törvény hatálya alá tartozik, (aki pedig a régi alá, annak meg már nincs rá lehetősége) annak annyi félévet vonnak le az támogatott félévekből, ahányat ténylegesen elhasznált. Vagyis ha két szakot végzel államin, két félévet fognak levonni, ami azt eredményezi, hogy se az állatorvosit, se a mérnökit nem tudnád államin befejezni, az utolsó pár évért fizetned kellene, ami állatorvosin nem kis összeg.
:( hát akkor maradt a választás...
Köszönöm a válaszokat!
Állatorvosit és közlekedésmérnökit egymás mellett csinálni?
Vagy kivételesen okos, intelligens ember vagy, vagy nincsen valóságérzéked / nem vagy elég tájékozott, és nem megbántani akartalak ezzel, csak segíteni akarok.
BCE-n van ismerősöm aki két gazdasági szakot tol egyszerre, mivel nem sok különbség van tantárgyak terén. Vagy ismerek pár embert, aki mérnökinfó mellett rendszergazda FSZ-t csinál, lévén hogy csomó tárgyát el tudják/tudták fogadni. Vagy valaki lazításképp bevállal egy szabad bölcsészetet egy keményebb/egyéb szak mellett, mert érdekli ez a terület.
Na de állatorvosi ÉS közlekedésmérnök? Biztos van akinek megy, vagy menne, de mi az összefüggés a két szak között? Miért nem "elég" az egyik? A magyar állatorvosképzés tudtommal színvonalas, és szerintem a BME-s mérnökképzés sem panaszkodhat (azért a BME-vel jövök, mert akár csak elméleti síkon feltéve, gondolom nem Győrben akarnád azt csinálni, bő 100-120 kilométerre Budapesttől/Gödöllőtől, ahol az állatorvosképzés zajlik).
Akár fizetned kellene érte, akár nem, én is csak az a többiekhez tudok csatlakozni... téged is kikészítene, nem is biztos hogy menne, értelme se lenne igazán szerintem..plusz a pénztárcádnak is fájna.
"Vagy kivételesen okos, intelligens ember vagy, vagy nincsen valóságérzéked / nem vagy elég tájékozott, és nem megbántani akartalak ezzel, csak segíteni akarok."
Inkább a második, mivel elég h*lye vagyok...de megbántani nem könnyű... Pont ezért kérdeztem mert nem vagyok elég tájékozott :)
Hát igen elég távol áll a kettő egymástól. :) A állatorvosi azért lenne jó mert régi álom (és úgy néz ki az is marad...). A közlekedésmérnök meg logikus mert most is közlekszakos suliba járok... ezzel a szakkal csak az a bajom, hogy oda nagyon kell a matek és az necces lenne... A cél ezen a szakon Győr :) (úgyhogy ezzel mellé lőttél) Ha úgyis koli akkor mindegy, hogy hol alapon...
Elég lenne az egyik szak is csak nem tudok dönteni...
Kérdező, nem mellélőttem, hanem a legkedvezőbb esetet mondtam számodra. Már önmagában is nagyon nehéz lenne úgy összeraknod az órarendet, hogy mindkét helyre normálisan bejárj, de ha ráadásul a két intézmény között van száz kilométer, akkor teljesen lehetetlen dolgod van. Érted? Gödöllőhöz (vagy ha az állatorvosképzésnek Bp-n van létesítménye, akkor ahhoz) a BME van legközelebb :)
A matekhoz annyit tudok írni, hogy lényegesen más, mint középsuliban. Ezzel a kijelentésemmel nem váltottam meg a világot nyilván, de nem kell mindig a legrosszabbra gondolni, nekem például sokkal jobban megy/ment, mint középiskolában.
Szóval, ezt már nem tudhatom, de ha neked nagyon nem megy a matek, akkor legyél állatorvos. Ha meg rossz tanárod van, vagy nem szánsz rá annyi időt, és emiatt mondjuk csak hármas-négyes vagy, akkor azért nem temetném el rögtön a dolgot... :) Vállalj be emelt matekot (mármint faktot), vagy inkább járj különtanárhoz, és ha ott is nehézkesnek érzed a dolgot, akkor hanyagold.
Nem sértésnek szántam azt, hogy mellélőtted...(a te gondolkodásod tényleg logikusabb)
A párhuzamos képzést már nincs a tervben... Még van egy évem gondolkodni rajta, hogy merre menjek.
A matekról meg annyit, hogy lehet igazad van mivel elégé utál a tanárom (ez kölcsönös). Általánosba jó voltam matekból, 9.-ben 5-ös voltam és szerettem meg értettem is... azután kaptunk egy új tanárt mert a régi az osztályt nem bírta idegekkel (nagyon durva osztály vagyunk, nem egyszer ment ki sírva... nagyon sajnáltam:( ) A mostani tanárom minden órán 2-3x emlékeztet arra, hogy milyen h*lye vagyok és 3-asnál jobb jegyet még nem kaptam...(volt olyan, hogy padtársamnak jó volt a feladat nekem meg nem, pedig rólam másolta az egészet...) Egyszer már azt is sikerült elérnem, a leh*lyézés mellé kaptam egy nyaklevest is ( úgy tarkón vágott, hogy a pad adta a másikat...). Faktra nem merek jelentkezni mert leht, hogy lenne ott is a tanár (mint tavaly)...
Azért köszönöm a válaszokat!!! Így legalább tudom, hogy nincs értelme... :)
Köszönöm!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!