A felvi.hu egy linkjével kapcsolatban lenne kérdésem:?
Tehát ezek szerint ha én most elsőéves egyetemista vagyok és jövő szeptembertől elkezdenék még egy szakot, akkor semmiképp sem tudnám mindkettőt ingyen befejezni, akkor se, ha nem csúsznék, mert a félévek külön számolása miatt a negyedik évem során elfogyna az államilag támogatott (12) félévem?
Az a jó, amit a legutolsó írt. Szóval, ha már elkezdted idén az első szakodat, és szeptembertől kezdenéd a 2-at akkor még egynek számolják.
A felvi ezt írja:
"A 2012/2013-as tanévtől a párhuzamos képzés idején a hallgató mindenképp két félévet vesz igénybe egyazon tanulmányi félévben.
Tekintettel azonban arra, hogy Ön első képzését még 2011 szeptemberében kezdte meg, Ön a felsőoktatásba való belépésekor alappal számolhatott azzal, hogy a képzése 3. félévétől megkezdett párhuzamos képzésben való részvétele esetén Ön egy tanulmányi félévben csak egy támogatott félévet vesz igénybe.
Fentiek alapján tehát Ön még a jelenleg hatályos szabály alapján vehet részt a párhuzamos képzésben, így sikeres felvételi esetén Ön 2012 szeptemberétől egyszerre két állami ösztöndíjas képzésben vehet részt úgy, hogy egy tanulmányi félévben csak egy támogatott félévet vesz igénybe."
Eduline-on meg így van fenn: [link]
Kedves kérdező!
Én vagyok az utolsó válaszoló, én is sokat keresgéltem ez ügyben, mivel ugyanabban a cipőben járok, mint te, szeptembertől venném fel a 2. szakomat. A Felvi és az Eduline szerint is engedik még nekünk a párhuzamos képzést, ami teljesen jogos egyébként, mivel én már tavalyi jelentkezésnél is így terveztem h 2 szakot csinálnék egyszerre, kib@szás lenne, ha nem hagynák...
Ha viszont esetleg mégis az új rend szerint lenne nekünk, akkor én valszeg a mostanit hagynám abba, és az újat csinálnám végig. De reméljük nem így lesz :D
A legdurvább, h nekem, ha fordított sorrendbe jelentkeztem volna, akkor nem is kéne ezen gondolkoznom, mivel a mostani szakom jövőre már nem állami ösztöndíjas, hanem közszolgálati ösztöndíjas lesz, ami nem számít bele a 12 félévbe, szal ígyis-úgyis csinálhatnám mindkettőt... XD
Vicc ez az egész rendszer :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!