Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A felvi.hu egy linkjével...

Csejtei Dóra kérdése:

A felvi.hu egy linkjével kapcsolatban lenne kérdésem:?

Figyelt kérdés

[link]

Tehát ezek szerint ha én most elsőéves egyetemista vagyok és jövő szeptembertől elkezdenék még egy szakot, akkor semmiképp sem tudnám mindkettőt ingyen befejezni, akkor se, ha nem csúsznék, mert a félévek külön számolása miatt a negyedik évem során elfogyna az államilag támogatott (12) félévem?

2012. febr. 5. 16:34
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Tisztelt Csejtei Dóra!

A levele szerint Ön a „rendes jelentkezési eljárásban” jelentkezett a párhuzamos képzésre és ajelentkezésekor a 2005. évi CXXXIX. törvény CXXXIX. törvény van hatályban, ezért a 2012 szeptemberében párhuzamos képzésben megkezdett tanulmányaira is a már hivatalos törvény vonatkozik. Így a párhuzamosan futó féléveket egy félévnek kell számolni.

Üdvözlettel:

Szövényi Zsolt

főosztályvezető

2012. máj. 7. 23:14
 12/12 A kérdező kommentje:

Remélem, most semmilyen szabályt nem sértettem meg azzal, hogy hivatalos ember levelét kitettem közösségi fórumra, viszont ez talán már releváns hivatkozási alap lehet mindannyiunknak. Az egyetlen, amit nem értek a levélben, az a "már" szó, szerintem oda "még" kéne, de szerencsére a végén tisztázza, hogy egynek kell számolni a féléveket. Persze még így sem biztos minden, én pont ma voltam a Corvinus társtudkarának TO-ján (oda felvételiztem idén), és az egyébként nagyon készséges hölgy azt mondta, hogy szerinte ő az én féléveimet duplán fogja számolni, mert ő úgy értelmezi a törvényt, úgyhogy most fogom majd neki is elküldeni a fenti levelet meg a Felvi jogász állásfoglalását. Ettől függetlenül szerencsére egyre szaporodik a nekünk kedvező vélemények száma, ugyanis egyik nap felhívtam az Oktatási Minisztériumot és ott egy (remélem, eléggé hozzáértő) embertől is azt a választ kaptam, hogy a mi féléveinket még egyben számolják majd, a Felvi ügyfélszolgálata pedig mostanában azt hangoztatja, hogy ők nem tudják, ebben a kérdésben a Felvi jogász véleménye számít, mely vélemény pedig szintén nekünk kedved, úgyhogy szerintem a siker lassan 100%-os lesz, elkezdhetjük a másik szakot/folytathatjuk mindkettőt...

És még egyszer köszi mindenkinek a segítséget! :)

2012. máj. 7. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!