A felvi.hu egy linkjével kapcsolatban lenne kérdésem:?
Tehát ezek szerint ha én most elsőéves egyetemista vagyok és jövő szeptembertől elkezdenék még egy szakot, akkor semmiképp sem tudnám mindkettőt ingyen befejezni, akkor se, ha nem csúsznék, mert a félévek külön számolása miatt a negyedik évem során elfogyna az államilag támogatott (12) félévem?
Tisztelt Csejtei Dóra!
A levele szerint Ön a „rendes jelentkezési eljárásban” jelentkezett a párhuzamos képzésre és ajelentkezésekor a 2005. évi CXXXIX. törvény CXXXIX. törvény van hatályban, ezért a 2012 szeptemberében párhuzamos képzésben megkezdett tanulmányaira is a már hivatalos törvény vonatkozik. Így a párhuzamosan futó féléveket egy félévnek kell számolni.
Üdvözlettel:
Szövényi Zsolt
főosztályvezető
Remélem, most semmilyen szabályt nem sértettem meg azzal, hogy hivatalos ember levelét kitettem közösségi fórumra, viszont ez talán már releváns hivatkozási alap lehet mindannyiunknak. Az egyetlen, amit nem értek a levélben, az a "már" szó, szerintem oda "még" kéne, de szerencsére a végén tisztázza, hogy egynek kell számolni a féléveket. Persze még így sem biztos minden, én pont ma voltam a Corvinus társtudkarának TO-ján (oda felvételiztem idén), és az egyébként nagyon készséges hölgy azt mondta, hogy szerinte ő az én féléveimet duplán fogja számolni, mert ő úgy értelmezi a törvényt, úgyhogy most fogom majd neki is elküldeni a fenti levelet meg a Felvi jogász állásfoglalását. Ettől függetlenül szerencsére egyre szaporodik a nekünk kedvező vélemények száma, ugyanis egyik nap felhívtam az Oktatási Minisztériumot és ott egy (remélem, eléggé hozzáértő) embertől is azt a választ kaptam, hogy a mi féléveinket még egyben számolják majd, a Felvi ügyfélszolgálata pedig mostanában azt hangoztatja, hogy ők nem tudják, ebben a kérdésben a Felvi jogász véleménye számít, mely vélemény pedig szintén nekünk kedved, úgyhogy szerintem a siker lassan 100%-os lesz, elkezdhetjük a másik szakot/folytathatjuk mindkettőt...
És még egyszer köszi mindenkinek a segítséget! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!