Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a diákhitelről?

Mi a véleményetek a diákhitelről?

Figyelt kérdés

2012. aug. 6. 22:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én nem vettem fel diákhitelt, szerencsére. Amúgy az uccsónak igaza van, az egy dolog, h a büfészakokon csökkentették az állami helyeket, (mert tök feleslegesen képezték őket), de a hiányszakmák terültén növelték az ingyenes helyeket (pl. orvosin, mérnöki, infós szakokon, természettudományos képzéseken) Persze erről a média hallgat, mint sz@r a gazban.
2012. aug. 7. 18:28
 12/14 A kérdező kommentje:
Én pedig pont olyan diplomát akarok szerezni,amit ma mindenki leminősít büfészaknak,ott is ennyire megfogyatkoztak a helyek.Tudom,le vagyok nézve,mert nem vagyok matekzseni:PAz viszont jogos,hogy nem kell hülye diplomás.De azért elég durva,hogy ennyire megszigorították,azért adhattak volna több embernek is esélyt néhány helyen.
2012. aug. 7. 20:06
 13/14 tikana válasza:

Szia!

Én másoddiplomára hajtok, így nekem is maradt a költségtérítés. A pénzt korábban megtakarítottam rá, de olyan kedvező a diákhitel , hogy a megtakarításomat 8,5%-os kamatra lekötöm. És a 2%-os kamatozású diákhitelt felveszem. Egyszerű matek. 400 000 ft-ot nyerek :-)

2012. aug. 11. 21:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Sziasztok:)

Én idén fogok kezdeni SOTE-n, állami támogatottként. Persze, az addig szép és jó, hogy állambácsi kifizeti helyettem a tandíjamat. De. Sajnos a családom anyagilag mélyponton van, örülök, ha a felszerelés kifizetésében tudnak segíteni 20-30e Forinttal. De ebben még sok minden nincs benne. Kollégiumi költségek(min. 15e), utazási költség (kb. 5000 Ft), kaja, ruházkodás (még ha erre nagyon keveset szánok, akkor is kell néha egy-két cucc) stb. És jóformán senki nem tud segíteni anyagilag. Ráadásul kérdeztem felsőbb éveseket, akik nem sok jóval kecsegtettek diákmunka terén sem. Konkrátan azt mondták, hogy az első két évben nemigen lesz lehetőségem még dolgozni is az egyetem mellett, később már igen.

Szóval úgy döntöttem, most szeptemberben felveszek olyan 150e Ft diákhitelt, aztán meglátom, hogy sikerül beosztani. Ha jól, akkor a második szemeszterben már nem veszem fel. De ha egyszer kell, akkor kell.

Mondjuk az orvostanhallgatók még viszonylag jó helyzetben vannak, hiszen legrosszabb esetben később, orvosként kimegyek külföldre, ahol kapok olyan fizetést, hogy a hitelt is tudom törleszteni. Pláne, mivel ráérek 35 éves koromban elkezdeni a visszafizetést.

Viszont egyik volt osztálytársam bátyja felvett majd 1 millió Ft-ot. Jogot végzett, /pillanat jegyzőként (?) dolgozik bíróságon, havonta 110e Ft-ot keres. Hát, szenved, mint a kutya, ami a törlesztést illet. És a szakmájában ugye külföldön el sem tud helyezkedni.

Ráadásul az ő családjuk anyagilag nagyon jól áll, a srác kb. a bulizásra szórta el a sok pénzt.

Szóval...tényleg jól meg kell gondolni, hogy mire veszed fel, és hogy valóban kell-e. De ha a szükség úgy kívánja, akkor nincs mese.

20/L

2012. aug. 12. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!