Kéttannyelvűsként tehetek érettségit magyar nyelven?
háááááát nagyon nehéz lenne neked :\
mert hát más a csaták/szövetséget/országokok/stb spanyol neve, mint a magyar neve.
Itt egy példa: magyarul: I. Rigómezei csata, spanyolul: Batalla de Kosovo
és nagyon sok ilyen van, szóval nagyon nehéz lenne neked :\
sztem megcsinálhatod, és h meglegyen a felsőfokú spanyolból, töri helyett vmi másból kéne érettségizned.
ha spanyolul tudod a csatákat, helyszíneket, stb, miért ne tudnád magyarul? én németül tanultam a törit, és tudtam magyarul is, biztos te is tudod..
szóval váltsd ki vmilyen másik tárggyal, h meglegyen a c1 (c1= emelt spanyol érettségi+2 tárgy spanyolul)
Én most érettségiztem és német kéttannyelvűbe jártam. De nekem úgy volt, hogy magyarul vettük az egyetemes törit, németül meg a többit. Neked nem volt mellette magyarul töri?
Egyébként meg ha úgy érzed, hogy tudnád magyarul akkor hajrá. Én öszintén megmondom,hogy németül nem sok minden ragadt meg a töriből,azt mindig magolnom kellett, magyarul viszont sokkal jobban tetszett.:)
Az az igazság, hogy egy évvel le vagyunk maradva az anyaggal. Nem tudom hogyan fogja ezt a lemaradást bepótolni a tanár (meg persze mi). Azért gondolkoztam rajta, hogy esetleg magyarul tudnék előre haladni (meg ismételni is), mert a magyar könyvek megvannak. Viszont spanyolul nincsenek meg előre a jegyzetek stb. Eddig spanyol föciből van meg az érettségim, e mellett max. töriből tudnám még megcsinálni, ezeket tanultuk spanyol nyelven. De valójában már egyáltalán nem vonz, hogy ily módon szerezzek felsőfokú nyelvvizsgát, felsőbb évesek mondták, hogy "semmit se ér". Pluszpontokat két emelttel szeretnék majd szerezni. De a lényeg, hogy a válaszaitok alapján akkor tehetem magyarul is ha akarom, csak a suliban ijesztgetett ofő, hogy nem lehet :)
Köszönöm az eddigi válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!