Mi a véleményetek a magyar oktatás rendszerről?
Figyelt kérdés
2012. aug. 5. 00:17
1/2 anonim válasza:
Eddig közép- és általános iskoába jártam, tehát azokról tudok nyilvatkozni. A magyar középiskolás rendszer egy szar. Máshol már rég kurzusos képzés van középsuliban is, és biztosítanak valamennyi szabadságot, tehát a tauló eldöntheti, mire akar koncentrálni, nem az van, hogy "márpedig minden egyes gyerekből egyszerre lesz fizikus, kémikus, történész, bölcsész, biológus, matematikus, sportoló, stb., mindegyik mindent fog tanulni, és mindegyiktől elvárjuk, hogy tudjon mindent". Ráadásul rengeteg dolog van, ami alapból nem fontos, talhatnánk helyette valami hasznosat, de nem, mert "csak". És nem az, hogy esetleg a modernizáláson fáradoznának, de egyre jobban elrontják, visszafelé halad. Miért nincs itt senki, akinek érdeke lenne, hogy jobbá tegyék?...
2/2 anonim válasza:
Szerintem nagyjából rendben van, aki akar annak megvan a lehetősége arra, hogy ingyen tanuljon. Annyi lenne a gond, hogy a természettudományi tantárgyak nagyon vissza vannak szorítva. Mi pl fizikát, kémiát, bioszt és föcit csak első két évben heti egy órában tanultunk. Én ezekre a tantárgyakra több hangsúlyt fektetnék. Mondjuk nem tanulnának éneket meg rajzot meg gépírást hanem kötelezően kellene választani 2 természettudományi tantárgyat amit 4 évig tanulnak heti két órában.
Én magam egyik természettudományi tantárgyért sem rajongok, de szerintem akkor is több hangsúlyt kellene fektetni beléjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!