Diákigazolvánnyal csak a suli és a lakóhelyem közötti vonalon kapok 90%-os bérletet?
Főszabály szerint nem.
De azt hiszem indokolt esetben kérvényezhetsz egy igazolást, ami feljogosít más vonalon arra, hogy tanulóbérletet vegyél. Érdemes megérdeklődni mailben, vagy a pénztáraknál.
Vasút:
90%-os kedvezményes tanuló bérlet nappali és esti tagozatos diákok részére:
* 18 éves korig vagy a középiskolai tanulmányok végéig érvényes Diákigazolvány alapján (a lakóhely és a tanintézet között váltható, és ezen belül korlátlan számú utazást biztosít)
* Felsőoktatási intézményben érvényes Diákigazolvány alapján (A lakóhely és a tanintézet között váltható, és ezen belül korlátlan számú utazást biztosít)
Távolsági busz:
A kiemelt, 90 %-os kedvezményű havi és félhavi bérletjegy használatára jogosult:
* az alap- és közép- és felsőfokú oktatási intézmények nappali és esti tagozatos tanulói, ha érvényes diákigazolvánnyal rendelkeznek, a lakóhelyük (tartózkodási helyük) és az oktatási intézmény helye között
"Most valaki segítsen légyszi! Én eddig 50%os havi tanulóbérletet vettem, ezzel utaztam a lakóhelyem és az egyetem között (nappalis vagyok) ... ezek szerint a mávnál engem is megillet a 90%-os??"
Igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!