Mesélnétek nekem az egyetemről, hogy a középiskolához képest milyen, mik várhatóak?
Nekem életem eddigi legszebb évei az egyetemi évek voltak.
A szaktársakat imádtam, jófejek voltak, mindenki jóban volt mindenkivel nagyjából, lett egy keménymag, akikkel folyton együtt lógtunk. Sokat buliztunk, de mellette a tanultunk is, igen az órarend az néha kiakasztó tud lenni ahogy meg van oldva, épp ezért (és csakis emiatt) néha ellógtunk innen-onnan:) Mivel otthonról albérletbe költöztem, így sokat önállósodtam, kicsit felnőttem.
Nagy élmény lesz, meglátod!:)
23L
Sokkal önállóbbnak kell lenni, mint középiskolában.
Egyetemen nagyon kevesen foglalkoznak azzal (év közben), hogy te tanulsz-e, és nagyon kevés a jegy is. Javító jegy általában nincs, hanem helyből javítóvizsgával indulhatsz.
Ha nem tanulsz _egész_évben_ akkor a vizsgaidőszakban fogsz kibukni, de ott nagyon gyorsan. Nem lehet megtanulni az anyagot 2-4 nap alatt, amennyi akkor lesz rá.
Ami még külön probléma egy ideje: nagyon kell vigyázni a tárgyválasztásoknál. Sokszor egymásra szervezik az órákat, és oldd meg te, hogy egyszerre 2 órán is ott tudjál lenni, egymástól fél km-re.
Jah, költségek:
Albi 12.000+ rezsi, ez úgy 18.000 ft.
Kaja 30. 000
Bérlet 2000 kb.
telefon: 3000
Könyvek: változó. Van, amit muszáj megvenni, de pl. mi fénymásoltunk is sokat, mert elkértük attól, akinek volt. Van, amit kötelezőnek mondanak, de semmi haszna. Nekem kb. 10.000 ment el könyvekre félévente meg sok-sok pénz másolatokra.
Én nagyjából ezekre költöttem, havi 40-50-ből megéltem, de én kaptam ösztöndíjat is, mert jók voltak a jegyeim. 2006-ban végeztem.
Gondolom voltak társai, akikkel együtt béreltek egy albit, nem olyan meglepő ez!
Ami nekem nagyon nagy változás volt hirtelen, az az órák hossza és hogy olykor késő délutánig bent kellett maradni, vagy is a legtöbb nap így zajlott, igen. Az első hetekben olyan hulla voltam, hogy majd leesett a fejem és emellett az anyag mennyisége és töménysége is sokkal durvább, mint középiskolában. Nehezen váltottam át erre a rendszerre, de 1-2 hónap alatt sikerült belerázódnom, még éppen időben! :)
Sokba nem kerül, mert itthon élek és bejárós vagyok, a jegyzeteket mindig elsefteljük felsőbbévesekkel, vagy könyvtár, szerintem 2 év alatt 15 ezret költöttem max jegyzetekre.
Az órákat nehezen birom. Van hogy 5 órán keresztül egyhuzamban van órám, aztán 3 lyukas, és megint 3 óra egyhuzamban. A lyukasórákat utálom, bejárósként nem sok mindent tudok kezdeni ezalatt magammal, de az utóbbi időben rászoktam, hogy viszem magammal az évköziket és csinálom, ez egész jól bejött.
Olyan is volt, hogy végeztem 2-kor és este 6-tól lett volna még egy órám. Hát az sokszor kimaradt az életemből, gondolom érthető okok miatt. :D De mentségemre szóljon, hogy csak egy fakultatív hanyagolható tárgy volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!