Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A pontszámító algoritmus...

A pontszámító algoritmus eredménye megtámadható? Feltételezve hogy rossz lett egy eredménye.

Figyelt kérdés

Konkrétan: A DE-IK-on négyféle képzés indul nappali tagozaton:

-gazdaságinformatikus

-informatikus könyvtáros

- mérnökinformatikus

-programtervező informatikus

Ebből három szakra a kiírt irányszámot maximálisan feltöltötték, míg az informatikus könyvtárosnál, bár itt is nagy túljelentkezés volt, mégis a minimális induló létszámnál (12fő) húzták meg a ponthatárt, ezért itt a ponthatárt sosem látott mértékben felugrott, a többi szakon meg finoman szólva is röhejesen alacsony lett. pl: programtervező 251pont.

Amit eddig az algoritmus működéséről olvastam, ez az eredmény így nem stimmel. Kérem a beszólások mellőzését, és azok válaszát akik már éltek felebezéssel, vagy van ismerete az ilyen jogi esetekkel kapcsolatban. Előre is köszönöm a válaszokat.

2012. aug. 1. 14:07
1 2
 11/13 reptoid ***** válasza:
71%

Mellesleg 359 brutális? Röhög a vakbelem :D

Szerintem örülj, hogy nem lesz sok matek meg infó azon a szakon :D

2012. aug. 1. 15:09
 12/13 A kérdező kommentje:
Brutális? ilyet meg ki írt, egyébként a 251 pontos programozóhoz képest akár az is lehetne.
2012. aug. 1. 15:20
 13/13 anonim ***** válasza:
71%

1., én sem értem, hogy miért ne stimmelhetne az eredmény. Főleg, ha azt mondod, hogy tisztában vagy az algoritmus működésének lényegével, akkor végképp nem értem, hogy miért gondolod, hogy ez valami miatt nem fér bele abba, amit kiadhat eredményként.

Miért ne lehetne, hogy a programtervezőre jelentkezők közül a pontszám szerint sorrendben az első 12 után nagyon sok ugyanolyan pontszám legyen, ami miatt ha csökkentenék annyival a ponthatárt, hogy több embert vegyenek fel, akkor már rögtön túl sok embert kelljen felvenni?

Mivel nem hiszem, hogy a birtokodban lenne a jelentkezők pontszámai és az általuk bejelölt szakok sorrendjei, ezért nem értem, mi alapján jelented ki, hogy itt valami nem stimmel.

2., Jogi szempontból sem világos nekem, hogy mi ellen akarsz te fellebbezni. Még ha a ponthatárokat úgy is húznák meg, hogy a dékánok összeülnek, és hasraütésszerűen lebartellozzák (megjegyzem, van egy ilyen része is a dolognak, hiszen van egy kis játék a keretszámokkal, hogy azt hiszem a férőhelyek 5%át az egyetemek egymás között cserélgethetik, és nézegetik, hogy milyen esetben mit ad ki az algoritmus), jogi szempontból ez ellen akkor sem tehetnél. Ugyanis sehol nincs jogszabályba foglalva, hogy a ponthatárokat meghúzó algoritmusnak hogyan kell működnie - pl. a most használt algoritmust is módosították már néhányszor (pl. ismereteim szerint először az egyetemek számára keresett minél ideálisabb ponthatárokat, most meg a diákok számára keresi ugyanezt).

2012. aug. 1. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!