Mehetek egyetemre, ha szakközép 9. ben megbuktam?
Nem tudom, hogy milyen szakközépbe mész, de azért azt tud, hogy a szakközépí oktatás nem a legszínvonalasbb (feltétlenül). Persze ez magától a szakközéptől is függ, meg attól is hogy hova akarsz menni. Pl. ELTE-TTK vagy BME-VIK szintjét lehet, hogy megse üti (és, persze nem feltétlenül, de meg lehet, hogy akkor azt a szinted már nem fogod bírni). Attól függően milyen egyetemre akarsz menni, lehet hogy egy erősebb iskolával jobban járnál. De mondom, ez attól is függ milyen a mostanid.
Mindenestere, természetesen. Senkit nem érdekel a kilencedikes jegyeid. A 11-12-dikes számíthatnak, de duplázással még azok se feltétlenül. Ha jól tanulsz és jól írod meg az érettségiket, akkor simán. Más kérdés hogy fogod bírni, de ha nem válalod túl magad és tanulsz rendesen akkor bírni fogod. Tehát vetemedj neki és ha tényleg neki állsz, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog.
Van ebben az iskolában is ami nehezebb, van ami könnyebb, bár nem mindig egy gyaloggalopp. Köszönöm a válaszokat, nagyon jó, hogy csak azokat a jegyeket nézik, bár én már jövőre is belehúzok, szeretnék sikeres lenni és kiemelkedően teljesíteni mindenhol.
Bár nem szeretnék a legjobb egyetemre menni, a lényeg hogy majd megfeleljen a célnak és minél közelebb legyen.
mehetsz persze. én annak idején be sem írtam a középiskolás jegyeimet felvételinél. mi a franc közük van hozzá.... :-)
csak a két felvételi tárgyam érettségi eredményét dupláztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!