Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A pontszámító algoritmus...

A pontszámító algoritmus eredménye megtámadható? Feltételezve hogy rossz lett egy eredménye.

Figyelt kérdés

Konkrétan: A DE-IK-on négyféle képzés indul nappali tagozaton:

-gazdaságinformatikus

-informatikus könyvtáros

- mérnökinformatikus

-programtervező informatikus

Ebből három szakra a kiírt irányszámot maximálisan feltöltötték, míg az informatikus könyvtárosnál, bár itt is nagy túljelentkezés volt, mégis a minimális induló létszámnál (12fő) húzták meg a ponthatárt, ezért itt a ponthatárt sosem látott mértékben felugrott, a többi szakon meg finoman szólva is röhejesen alacsony lett. pl: programtervező 251pont.

Amit eddig az algoritmus működéséről olvastam, ez az eredmény így nem stimmel. Kérem a beszólások mellőzését, és azok válaszát akik már éltek felebezéssel, vagy van ismerete az ilyen jogi esetekkel kapcsolatban. Előre is köszönöm a válaszokat.

2012. aug. 1. 14:07
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Én nem tudom de az info- könyvtáros szak nem olyan jó mint ahogy hiszed. Szinte semmi informatikát nem tanulsz csak alapokat, word excel. Viszont napi 5 órában tanítják, hogy kell a könyveket a könyvtárba elhelyezni katalogizálni. Szerintem ne bánd.
2012. aug. 1. 14:19
 2/13 anonim ***** válasza:
71%
Előbb az lemaradt, hogy mesterképzés nélkül semmit nem ér. Mert nem mehetsz vele könyvtárba dolgozni csak a mesterrel együtt.
2012. aug. 1. 14:20
 3/13 A kérdező kommentje:

Kedves első, függetlenül az eredménytől én bejutottam, nem ezért tettem fel a kérdést. Másfelől meg nem mindenki akar programozó lenni, és valakit az ilyen hivatás érdekel.

Kérek minden hasonló lelkületű válaszadót kíméljen meg az okosságától és a kérdésre adjon választ.

2012. aug. 1. 14:23
 4/13 anonim ***** válasza:
41%
Bocsi, hogy válaszoltam nem bántásnak szántam, inkább vigasztalásnak.
2012. aug. 1. 14:25
 5/13 A kérdező kommentje:
Valami nálam is lemaradt, nem hiszem hogy te végeztél volna IK szakon a hozzászólásod alapján. A DE-IK-IK szakon több informatikát és programozást tanítanak mint azt sokan hiszik, hiába degradálják le páran, itt ez nem büfé szak.
2012. aug. 1. 14:27
 6/13 anonim ***** válasza:
55%

Ennyiből ezt nem állíthatod.

Illetve teljesen igaza van abban, hogy informatikus könyvtároson informatika alig lesz.

Hajrá, jó tanulást. De ha bekerültél, akkor mi a "gond"?

Tuti stimmel az eredmény.

("A DE-IK-IK szakon több informatikát és programozást tanítanak mint azt sokan hiszik, hiába degradálják le páran, itt ez nem büfé szak."

Mihez képest? Azért valószínűleg jóval kevesebbet kérnek vissza, mint mondjuk egy BME-n, vagy egy ELTE-n, vagy SZTE-n, de biztos többet, mint mondjuk más, nem informatikai képzéseken. Van a fent említett helyeken mindenhol ismerősöm és én magam is ilyen képzést végeztem, szóval van viszonyítási alapom.)

2012. aug. 1. 14:38
 7/13 A kérdező kommentje:

A kérdésre várok továbbra is választ, és nem más okoskodást!

Megköszönném ha ara jönne válasz és lehetőleg értelmes.

Nem visszakérdezés hogy miért, megvan az oka hidd el.

De ha nem tudsz rá válaszolni ott az az x nyomd meg , nem kell kommentelni feleslegesen köszi.

2012. aug. 1. 14:41
 8/13 anonim ***** válasza:
71%

Ott volt a válasz részben, hogy tuti jó az eredmény.

Nálad jóval okosabb emberek dolgoztak rajta, ez garantált, de itt van neked is akkor egy magyarázat, ami már többször elhangzott az oldalon:

A pontszámot úgy határozzák meg, hogy a nála nagyobb egyenlő pontot szerző emberek bekerüljenek.

Vagyis ha jelentkeznek 50 helyre 10-en 400 ponttal és még 200-an 399 ponttal, akkor a 400-nál lesz meghúzva a határ és csak azt a 10 embert veszik fel.

Majd a maradékot a pótfelvételire meghirdetik, de gondolom ebből látszik, hogy miért így működik a dolog.

Ha a példában említett 399-nél húznák meg a határt, akkor összesen 210 embert kellene felvenni az 50 helyre, ami lehetetlen.

(Illetve ugye fel kellene venni, mert akinek a pontja a húzotthoz képest nagyobb egyenlő az felvételt nyert.)

Így már megfelelő és érthető számodra is?

2012. aug. 1. 14:50
 9/13 A kérdező kommentje:

Nem megfelelő, mert köze sincs a kérdésemhez csak közvetetten. 48 helyre vettek fel 12 embert, így az okfejtésed teljesen hibásnak bizonyul. A ponthatárt pedig nem "okosabb emberek hozzák meg" hanem egy algoritmus számolja ki. Ami ebben az esetben szerintem megkérdőjelezhető. Másrészt sem kértem ezerszer leírt válasz ismétlését, nem kérdeztem hogy számolják ki, vagy te láttál bármi ilyet a kérdésemben?

Ezért kértem a beszólások és okoskodások mellőzését!

2012. aug. 1. 14:58
 10/13 reptoid ***** válasza:
79%

Nem értem, min vagy ledöbbenve.

Nem tudod, hogy hány államis hely jutott arra a szakra. Az irányszámot az államisokéval és a költségtérítésesekével együtt adják ki. 12 embert felvettek államira, simán lehet, hogy csak ennyi államis hely volt, azt fel is töltötték. Mellé felvettek 3 költségest 26 jelentkezőből. Láthatod, hogy a ponthatár ott 240 volt, a minimum, ez minden esetben azt jelenti, hogy nem tudták feltölteni a keretet. A maradék 23 költségest felvették más, előbbre rangsorolt helyre.

Bizonyítandó a fentieket: a pótfelvételiben meg is hirdették az infó-könyvtáros szakot, magyarán tényleg nem tudták feltölteni a költséges keretet.

Államisra meg 12 jutott és kész. Hogy ez most pont egybeesik a szakindításhoz szükséges minimummal, hát istenem...

2012. aug. 1. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!