Szerintetek jövőre csak az járhat majd egyetemre államin
akinek van 4 emeltszintűje 5 nyelvvizsgája, mindenből
kitűnő volt 12 évig, és minden tárgy pluszba még
100%os is az érettségin?
Figyelt kérdés
vagy aki nem a tanárok által nyomatott elkényeztetett eminens, az nem lehet okos? pl én úgy számolom h mindenből meg lesz az 5ös alsó határa, matekból emeltezek, németből van nyelvvizsgám, 4es 5ös tanuló vagyok, én mért ne érdemelném meg az állami támogatást, szerintetek mennyit emelnek jövőre bme gépészen? mert ha 10-15 pontot akkor meg se jelölöm inkább megyek az óbudára, azt megspórolom azt a párezer forintot amibe a megjelölése kerül:/
Tanuljál és akkor felvesznek.Nem kell már most rágörcsölni.
2012. júl. 25. 07:48
12/23 Andizsuzsi válasza:
Miért kellene a pontszámokon felháborodni? A pontszámokat a felvételizők alakítják, nem valahonnan emelik azokat. Ha már most tudod, hogy határon van a várható pontszámod, húzz bele, és ne ötös alsó határán akarj érettségizni. Elég gyerekes dolog lefikázni mindenkit, aki nálad jobb eredményekkel bír.
2012. júl. 25. 08:02
13/23 one18 válasza:
Hello!
nem kell sok minden,hogy felvegyenek 1 nyelvvizsga és két tantárgyból olyan 90% feletti érettségi ami kell arra a szakra amire akarsz jelentkezni
2012. júl. 25. 08:48
14/23 anonim válasza:
Csomó szakon alacsonyabb a ponthatár, mint eddig... Amúgy tök mindegy, hogy egyet, vagy hármat jelölsz meg, akkor is 9 ezer forint, szóval mielőtt legközelebb felháborodsz a felsőoktatás (egyébként köztudott) dolgain, inkább olvass utána :)
2012. júl. 25. 08:55
15/23 anonim válasza:
sok helyen még csökkentek is a ponthatárok. majd minden TTK-n a minimum 240 pont lett a határ. annyit a házőrző kutyusom is szerez.
ráadásul, ahogy előbb is megfogalmazták már, a ponthatárokat a jelentkezők eredményei alakítják. ha nem férsz be, az csak azt jelenti, hogy volt egy csomó nálad jobb.
2012. júl. 25. 09:16
16/23 anonim válasza:
Ha ennyire buta vagy, mint a kérdésedből látszik, akkor inkább ne is jelentkezz sehová.
Kellenek utcaseprők és kukások is.
2012. júl. 25. 09:21
17/23 anonim válasza:
én 2 év múlva fogok felvételizni. ELTE anglisztikára szeretnek menni ahol tavaly úgy tudom 401 volt a ponthatár most meg 422 lett. Emiatt nagyon kétségbe vagyok esve mar most, és a szüleim is azt mondtak (a tegnap este után) hogy el fognak küldeni magántanárhoz mert egyedül nem leszek képes ezt teljesíteni pedig nagyon jól tanulok.
16L
2012. júl. 25. 12:39
18/23 anonim válasza:
Nem vagy egyedül, én is fel vagyok háborodva. Ahova akartam menni, 320 pontom van, és simán úgy éreztem, hogy be fogok jutni, ezért nem is csináltam még nyelvvizsgát, pedig a tudásom is meglenne. 2010-ben 200 pont, 2011-ben 201 pont, most pedig 347 pont kellett volna... Vicc...
2012. júl. 25. 13:51
19/23 HorJencs válasza:
Azért ehhez a "pontszám-emeléshez" az is hozzájárult, hogy tavaly maximum 480, idén 500 pont volt szerezhető! Tehát, "várható" volt, hogy a pontszámok is emelkednek - lásd: nyelvvizsgáért is más pontszám járt idén, meg az emelt szintűért is változtatgatják az adható pontszámokat. Ez évről-évre változik, éppen ezért szinte felesleges figyelni, hogy hogyan változnak évenként a ponthatárok. Így szinte felesleges tippelgetni, mennyi lesz jövőre. Tanulni kell, tanulni kell, tanulni kell! :-) Hátha! Sok szerencsét a jövőben felvételizőknek - nekem sikerült! ;-) :-)
2012. júl. 25. 14:32
20/23 anonim válasza:
Nem kell ennyi minden, mert pluszpontokat az ember max. 100-at kaphat. Ttökmindegy hogy van 4 emelted, csak 2-re kapsz pontot. Szóval nem kell összefosnod magad, csak úgy megcsinálnod 2 emeltet, hogy az nagyon jól sikerüljön, a többi meg mindegy. A nyelvvizsgát később is megcsinálhatod, az csak a diplomához kell, hiszen ha megvan a két emelted, úgysem kapsz már majd rá pontot (hiszen középfokú esetén 28, felsőfokú esetén 40 pontot kapsz, mindkettő kevesebb mint az egy emelt szintért járó 50). Én épp most csúsztam le állami támogatottról 2 ponttal, úgyhogy megértelek. Amúgy gépészen vidéken csak 260 körül voltak a pontok ha érdekel... az semmi.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!