Egyetemen (ELTE) mit jelent az, ha egy tárgy kötelezően választható (kötvál. )?
Talán azt, hogy a képzés 3(-5) éve alatt valamikor kötelező megcsinálni (csak elvben mindegy mikor, a lényeg, hogy meglegyen)?
A kötelező, nyilván kötelező. A speci, pedig gondolom, minden ami extra, nem kötelező, más tárgy előfeltétele sem biztos, hogy lehet...vagy mégsem?
három féle tárgy van:
kötelező: ezt nyilván nem kell magyarázni, az összesnek meg kell lennie a diplomádhoz.
kötelezően válaszható: ez a szakodhoz tartozó speciális ismereteket adó tárgy. fel lesz ajánlva többféle és neked a saját érdeklődésed szerint kell választanod megadott kreditértékben.
szabadon választható: ezek nem a te szakodhoz tartozó tárgyak, csak ha érdekel felveheted. én pl sportlövészetre jártam a tesisekkel, meg kvantumelméletre a fizikásokkal és csillagászatra a földrajzosokkal (matek szakos vagyok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!