ELTE biológia karra a két választott érettségi tárgy közül, az egyiknek emelt szintűnek kell lennie?
Csak orvosin meg néhány nyelvszakon kötelező az emelt. Azért nincs odaírva felvin, mert elég a középszint. Ha vhol követelmény az emelt, akkor feltüntetik.
Viszont az ELTE biosz szaka nem a legjobb választás. Több ismerős is (aki oda járt), mondta, hogy a színvonal a béka segge alatt van.
(Mielőtt vki beszól - mert volt már rá példa - : Nem, nem azért szidom az ELTÉt, mert engem nem vettek fel és savanyú a szőlő. Olyan szak nincs az ELTÉN, mint amilyet választottam.)
Mit jelent az, hogy a színvonal a béka segge alatt van?
Nem adják le az anyagot, nem követelnek, túl engedékenyek?
a TTK-t csak hallomásból ismerem, annyit mondtak, hogy nem adnak le rendesen semmit, és hogy a tanárok irreálisan sokat követelnek. Hogy összességében mi a gondom az ELTE-vel? Egyrészt túl nagyra tartja magát az egyetem, merthogy milyen nagy múltja van. A vezetésben elég fura emberek vannak. Ami hozzátartozik a dologhoz, hogy én a BGGYK-n tanulok (és az országban még ez a legjobb gyp-s képzés). Most vontak össze 3 kart (ezt, a PPK-t és a TÓFK-t), holott mind a 3 kar ellenezte. az ELTE vezetése az anyagiakra hivatkozott, a mienk mondjuk a legjobban. Az ok a háttérben: a mostani ELTE elnök ezelőtt 25 évvel összeveszett a Bárczi akkori főigazgatójával (aki mellesleg már régen meghalt), és így állt bosszút. Mielőtt bárki mondaná, hogy ez egy pletyka, olyan emberektől tudom, akik ott voltak a közéletben akkor is és most is. A másik, hogy ugyane összevonást nem a 3 kar döntötte el, hanem a többi 4 kar HÖK (!!!!) vezetése. Na ez egy kicsit hosszú lett, bocsi...
Egyébként hogy mást is mondjak, a BTK-t is és az IK-t is szidták már nekem különböző okokból. Kiábrándító...
hopp már megint elcsúsztam...:S (jobb lesz, ha megyek aludni:D)
szóval a mi karunk tiltakozott a legjobban, és nem a mienk hivatkozott a legjobban az anyagiakra.
Bocsi megint:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!