Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » ELTE biológia karra a két...

ELTE biológia karra a két választott érettségi tárgy közül, az egyiknek emelt szintűnek kell lennie?

Figyelt kérdés
Felvin nézegettem meg érdeklődtem is, de csak azt írták felvi.hu-n, hogy: kettőt kell választani: biológia v. fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. szakmai előkészítő tárgy. Arról nem írtak milyen szintűnek kell lennie, szóval remélem valaki tud segíteni. Bioszból és kémiából tervezem jövőre az érettségit és a SOTE a másik célpont, ahol az egyiknek emeltnek kell lennie legalább, ezért kérdezem. Tudom, hogy emiatt mindenképpen kéne tennem emeltet, de szeretném tudni, hogy a közép is elég lenne-e mind2-ből. Előre is kössz!
2010. jún. 4. 16:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Az ELTE karai közt tudtommal még mindig nincs biológia kar. Ha nem írják, hogy követelmény lenne az emelt szintű érettségi, csak a fent említett módon írják ki a követelményeket, akkor középszintű érettségivel is felvételizhetsz.
2010. jún. 4. 16:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Csak orvosin meg néhány nyelvszakon kötelező az emelt. Azért nincs odaírva felvin, mert elég a középszint. Ha vhol követelmény az emelt, akkor feltüntetik.

Viszont az ELTE biosz szaka nem a legjobb választás. Több ismerős is (aki oda járt), mondta, hogy a színvonal a béka segge alatt van.

(Mielőtt vki beszól - mert volt már rá példa - : Nem, nem azért szidom az ELTÉt, mert engem nem vettek fel és savanyú a szőlő. Olyan szak nincs az ELTÉN, mint amilyet választottam.)

2010. jún. 4. 17:40
 3/10 anonim ***** válasza:
én sem ajánlom az ELTE bioszát. Három ismerősöm is otthagyta. Az ELTE se tartozik a kedvenceim közé, pont azért mert oda járok... ha már mindenáron TTK, akkor szeged vagy debrecen, ezekről azt mondták nekem, hogy jó az oktatás.
2010. jún. 4. 21:16
 4/10 anonim ***** válasza:
na ezt jól elírtam...:S nem azért nem tetszik mert oda járok (alapjáraton csak az ELTE-t jelöltem meg) hanem azért merek ilyet kijelenteni, mert oda járok. Szóval értitek:D
2010. jún. 4. 21:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Mit jelent az, hogy a színvonal a béka segge alatt van?

Nem adják le az anyagot, nem követelnek, túl engedékenyek?

2010. jún. 4. 21:25
 6/10 anonim ***** válasza:
Amúgy mi a baj az ELTÉn az oktatással? Mert nagyon konkrétumot nem hallottam én sem, csak azt, hogy szar:D
2010. jún. 4. 21:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Én ismerősömtől annyit hallottam, hogy amit ők egy évig tanultak, azt máshol (ő konkrétan Szegedet mondta) fél év alatt ledarálták.
2010. jún. 4. 21:26
 8/10 anonim ***** válasza:

a TTK-t csak hallomásból ismerem, annyit mondtak, hogy nem adnak le rendesen semmit, és hogy a tanárok irreálisan sokat követelnek. Hogy összességében mi a gondom az ELTE-vel? Egyrészt túl nagyra tartja magát az egyetem, merthogy milyen nagy múltja van. A vezetésben elég fura emberek vannak. Ami hozzátartozik a dologhoz, hogy én a BGGYK-n tanulok (és az országban még ez a legjobb gyp-s képzés). Most vontak össze 3 kart (ezt, a PPK-t és a TÓFK-t), holott mind a 3 kar ellenezte. az ELTE vezetése az anyagiakra hivatkozott, a mienk mondjuk a legjobban. Az ok a háttérben: a mostani ELTE elnök ezelőtt 25 évvel összeveszett a Bárczi akkori főigazgatójával (aki mellesleg már régen meghalt), és így állt bosszút. Mielőtt bárki mondaná, hogy ez egy pletyka, olyan emberektől tudom, akik ott voltak a közéletben akkor is és most is. A másik, hogy ugyane összevonást nem a 3 kar döntötte el, hanem a többi 4 kar HÖK (!!!!) vezetése. Na ez egy kicsit hosszú lett, bocsi...

Egyébként hogy mást is mondjak, a BTK-t is és az IK-t is szidták már nekem különböző okokból. Kiábrándító...

2010. jún. 4. 21:36
 9/10 anonim ***** válasza:

hopp már megint elcsúsztam...:S (jobb lesz, ha megyek aludni:D)

szóval a mi karunk tiltakozott a legjobban, és nem a mienk hivatkozott a legjobban az anyagiakra.

Bocsi megint:)

2010. jún. 4. 21:44
 10/10 A kérdező kommentje:
kössz a válaszokat. ELTE genetika tanszéken vagyok egy kutatócsoport tagja a Kutató Diákok Országos Szövetsége jóvoltából és nekem eddig senki semmi rosszat nem mondott az egyetemről...De azért köszi, utánaérdeklődök azoknak, amiket mondtatok!
2010. jún. 5. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!