Szerintetek jövőre csak az járhat majd egyetemre államin akinek van 4 emeltszintűje 5 nyelvvizsgája, mindenből kitűnő volt 12 évig, és minden tárgy pluszba még 100%os is az érettségin?
"Nem vagy egyedül, én is fel vagyok háborodva. Ahova akartam menni, 320 pontom van, és simán úgy éreztem, hogy be fogok jutni, ezért nem is csináltam még nyelvvizsgát, pedig a tudásom is meglenne. 2010-ben 200 pont, 2011-ben 201 pont, most pedig 347 pont kellett volna... Vicc..."
Most nagyon meg fogsz rám haragudni, de az a vicc, ha valaki 320 ponttal ül a babérjain, mert biztos benne, hogy az elég lesz.
egyetértek az utolsóval.
pláne h nyelvvizsgát nem csinálsz. tipikusan az a dolog, amire lehet h egész életedben nem lesz szükséged (magára a papírra), a tudás fontosabb, de az is lehet h még a tudásra sem.
de mégis ha megvan, a munkaerő piacon is előrébb vagy, a diplomádhoz is kell, felvételi pontokat is kapsz.
nem értem h valaki miért nem csinálja meg, ha van rá lehetőség. ne azt h drága mert emelt nyelvvizsgáért is megkapod
kedves kérdező, attól, h vki "eminens" sztem te strébert akartál írni, nem hiszem, h sokkal több esélye lenne felsőoktatásba kerülni, mint másnak, sőt az ilyenek általában magolnak, és nem értik meg amit kell, csak le tudják darálni, érettségin meg az nem segít túl sokat...
és nem kellenek ilyen kritériumok egyáltalán, legalábbis most nem kelett :)
BME-vegyészmérnök ANA.ra lazán felvettek, pedig egy emelt érettségim van, egy nyelvvizsgám, egy érettségim se lett 100%-s (majdnem 100, de nem maxos :P) és ált. 7 osztályt kivéve sose volt kitűnő a bizim (habár az érettségi bizi kitűnő lett, de év közben mindig lusta voltam a nem érettségi tárgyakat tanulni :D)
a másik meg az, h lehet, h aki "dekrváraokoseminens" tanuló egy lazább, gyengébb középsuliban sokkal roszzabb érettségit ír, mint, aki egy erős gimnáziumban "csak" 3as 4es, pl. én matekból 11ben úgy volt, h leadom a fakultációt, mert olyan hülye voltam belőle, 3-4esnél jobbat ritkán írtam, az érettségim (közép) pedig 97% lett.
véleményem: ne hidd azt, h mintadiáknak kell lenned, h bekerülj, elég ha csak "szimplán" jól tudod, amit kell gépészre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!