Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan készüljek fel a pótvizs...

Hogyan készüljek fel a pótvizsgára?

Figyelt kérdés
Segítsetek! 10. es voltam. Minden évben bukok matekból. Soha nem értettem. Eddig mindig átmentem,mert volt tanárom. De idén más a helyzet. Senki nem ad pénzt nekem matektanárra, mert nincsen!:( De megbukni nem akarok pótvizsgán. Eddig egyedül próbáltam készülni, de szinte semmi eredménnyel. 1 héten keresztül járt hozzám barátnőm, aztán megunta, és megint egyedül csináltam. Kezdem feladni, légyszíves segítsetek!!Minden ötletet szívesen fogadok!!!
2009. júl. 15. 22:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ezt találtam neked:

[link]

Némelyik művelődési ill. ifjúsági ház tart ingyen pótvizsga-felkészítést. Nem tudsz valamit dolgozni (szórólap, kutyasétáltatás), hogy megkeress néhány magánórára való pénzt? És egy másik barátot is kérj meg, hogy segítsen. Ha minden évben megbuksz, az diszkalkuliagyanús. Menj el a nevelési tanácsadóba és kérj egy vizsgálatot.

2009. júl. 15. 22:35
 2/12 anonim ***** válasza:
Hol laksz?
2009. júl. 15. 22:38
 3/12 anonim ***** válasza:
ismerős a szitu.. általánosban mindig hármas voltam, aztán 9-10-11.-ben buktam, egyedül 12.-ben mentem át (mák) és írtam egy négyes matek érettségit... augusztusokat végigmatekoztam, megcsináltam azokat a feladatokat amiket már egyszer órán, ennyit tettem , de mindig átmentem rajtuk
2009. júl. 15. 22:40
 4/12 anonim ***** válasza:
Holnap utazom kanizsára, ott tudok segíteni majd, ha kell.. internetközelben nem tudom, hogy leszek, valamikor majd felnézek még
2009. júl. 15. 23:07
 5/12 anonim ***** válasza:

Jobb tanácsot nem tudok neked adni, mint a magántanár...

Az én fiam is évek óta kínlódik a matekkal, egy szót nem ért belőle, a tanórákon nincs idő gyakorolni, egyre nagyobb a lemaradása...

Most aztán ő is megbukott (11-es), kénytelenek voltunk magántanárt fogadni mellé.

Elképesztő, hogy a magántanár 2 óra alatt mindazt megértette a fiammal, amit a matektanár egész évben képtelen volt! (Ebből látszik, hogy nem a fiam a hülye, hanem a tanár a ROSSZ!)

Eddig 3 különóra alatt fantasztikus haladást értünk el, a fiam is lelkesebb, végre ÉRTI a matekot! :D

(Sajnálom, hogy ez a lehetőség eddig nem jutott eszünkbe.)

Muszáj gyorsan ráhajtanod, mert csak pár heted van a felkészülésre és az egész éves anyagot fogják számon kérni!

A mi magántanárunk 1 órára 1500 Ft-ot kér, szerintem ez nem vészes, ennyit még te is megkereshetnél (McDonalds, újságkihordás, szórólapozás, stb.)...

2009. júl. 16. 04:01
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ki vizsgáltatni nem szeretném magamat, mert matekból is le szeretnék érettségizni,bármennyire is nehéz lesz, és tudom, ha elmennék vizsgálatra felmentenének a matek alól. Nem tudok menni dolgozni, mert mindenhova kell a 18 év, és én csak augusztusban töltöm be, és mindenhonnan elutasítanak. Több helyre küldtem önéletrajzot, és még egy nemleges választ se küldtek. Rákospalota mellett lakom. (ha nem válaszoltam volna mindenki kérdésére, akkor tegyétek fel még egyszer légyszi!)
2009. júl. 16. 08:11
 7/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok. A Meló-diák diákmunkás közvetító szövetkezetnél jelentkezhet 18 év alatti is.

[link]

De mért akarsz mindenáron matekból érettségizni?

2009. júl. 16. 08:30
 8/12 A kérdező kommentje:
Alapműveltség miatt. Nem érezném magam teljes embernek, ha vmiből felmentenének, és szégyen szemre, nem érettségizek olyan tantárgyból, ami kötelező lenne.
2009. júl. 16. 08:57
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem csak 18 év felettiek mehetnek el dolgozni, ezt biztosan tudom, mert a gyerekeim osztálytársai közül nagyon sokan dolgoznak tanulás mellett egész évben!

(9. osztálytól kezdve több ilyen osztálytársa van.)

Az iskolákban is (faliújságon) hirdetik a munkalehetőségeket, ezt is biztosan tudom, mert mindig láttam a gyerekeim iskolájában a faliújságon a hirdetéseket...

Pl. McDonalds-ban állandóan vesznek fel diákokat, de tényleg a legjobb az, ha erre szervezett vállalkozást keresel meg (melodiák, diákmunka, stb.).

De így most mennek a napok, te meg csak lamentálsz, hogy mit kellene csinálni... :-[

1. Évzárón kaptál egy listát a matektanártól, miből kell felkészülnöd, mit nézz át a vizsgáig, ezt oszd be magadnak, minden napra...

2. Minden nap ülj neki és legalább 2-3 órát matekozz : sorban menj végig a kapott lista feladatain, próbáld a tankönyv magyarázata szerint megérteni majd gyakorolni... (Lehetőleg délelőtt, akkor jobban fog az agyad.)

2009. júl. 16. 19:39
 10/12 anonim ***** válasza:

Tudtommal matekból KÖTELEZŐ érettségizni, ez nem választható tantárgy!

4 kötelező + 1 kötelezően választható tantárgyból kell vizsgázni az érettségihez!!!

Kötelező érettségi tantárgyak (2010-től):

- Magyar nyelv- és irodalom

- Történelem

- Matematika

- Idegen nyelv

- (legalább) 1 kötelezően választható tantárgy

[link]

2009. júl. 16. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!