Hogyan készüljek fel a pótvizsgára?
Ezt találtam neked:
Némelyik művelődési ill. ifjúsági ház tart ingyen pótvizsga-felkészítést. Nem tudsz valamit dolgozni (szórólap, kutyasétáltatás), hogy megkeress néhány magánórára való pénzt? És egy másik barátot is kérj meg, hogy segítsen. Ha minden évben megbuksz, az diszkalkuliagyanús. Menj el a nevelési tanácsadóba és kérj egy vizsgálatot.
Jobb tanácsot nem tudok neked adni, mint a magántanár...
Az én fiam is évek óta kínlódik a matekkal, egy szót nem ért belőle, a tanórákon nincs idő gyakorolni, egyre nagyobb a lemaradása...
Most aztán ő is megbukott (11-es), kénytelenek voltunk magántanárt fogadni mellé.
Elképesztő, hogy a magántanár 2 óra alatt mindazt megértette a fiammal, amit a matektanár egész évben képtelen volt! (Ebből látszik, hogy nem a fiam a hülye, hanem a tanár a ROSSZ!)
Eddig 3 különóra alatt fantasztikus haladást értünk el, a fiam is lelkesebb, végre ÉRTI a matekot! :D
(Sajnálom, hogy ez a lehetőség eddig nem jutott eszünkbe.)
Muszáj gyorsan ráhajtanod, mert csak pár heted van a felkészülésre és az egész éves anyagot fogják számon kérni!
A mi magántanárunk 1 órára 1500 Ft-ot kér, szerintem ez nem vészes, ennyit még te is megkereshetnél (McDonalds, újságkihordás, szórólapozás, stb.)...
Első vagyok. A Meló-diák diákmunkás közvetító szövetkezetnél jelentkezhet 18 év alatti is.
De mért akarsz mindenáron matekból érettségizni?
Nem csak 18 év felettiek mehetnek el dolgozni, ezt biztosan tudom, mert a gyerekeim osztálytársai közül nagyon sokan dolgoznak tanulás mellett egész évben!
(9. osztálytól kezdve több ilyen osztálytársa van.)
Az iskolákban is (faliújságon) hirdetik a munkalehetőségeket, ezt is biztosan tudom, mert mindig láttam a gyerekeim iskolájában a faliújságon a hirdetéseket...
Pl. McDonalds-ban állandóan vesznek fel diákokat, de tényleg a legjobb az, ha erre szervezett vállalkozást keresel meg (melodiák, diákmunka, stb.).
De így most mennek a napok, te meg csak lamentálsz, hogy mit kellene csinálni... :-[
1. Évzárón kaptál egy listát a matektanártól, miből kell felkészülnöd, mit nézz át a vizsgáig, ezt oszd be magadnak, minden napra...
2. Minden nap ülj neki és legalább 2-3 órát matekozz : sorban menj végig a kapott lista feladatain, próbáld a tankönyv magyarázata szerint megérteni majd gyakorolni... (Lehetőleg délelőtt, akkor jobban fog az agyad.)
Tudtommal matekból KÖTELEZŐ érettségizni, ez nem választható tantárgy!
4 kötelező + 1 kötelezően választható tantárgyból kell vizsgázni az érettségihez!!!
Kötelező érettségi tantárgyak (2010-től):
- Magyar nyelv- és irodalom
- Történelem
- Matematika
- Idegen nyelv
- (legalább) 1 kötelezően választható tantárgy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!