Hogy készüljek fel a töri érettségire?
Figyelt kérdés
Ebben az évben fogok érettségizni, és töriből erős kétségeim vannak afelől, hogy egyáltalán a közép szintet tudom-e teljesíteni egy 80%-ra... A tanár egy rakás sz@r, 9-edik óta nem tanultam semmit törire, mert egyszerűen nem értem amit mond, csak össze vissza beszél, nem lehet vázlatot írni, és így aztán dolgozatokra a könyvből bemagoltam az adott anyagot mindig amennyire lehetett, aztán ennyi... Így nem igazán volt értelme, de egyszerűen nem tudtam mást csinálni mert a "jegyzeteim" használhatatlanok. Hogy tudom majd megírni az írásbelit? A szóbeli még hagyján, mert arra be tudom magolni a tételeket, de az írásbelitől nagyon tartok. Mit csináljak?2011. szept. 5. 15:15
1/3 anonim válasza:
A töri pofon egyszerű. A könyvek is jók, kis sztorik vannak arról, hogy mi volt-hogy volt:D ez nem egy matek, amit érteni kell, és számítana h a tanár hogy magyaráz..MInden ott van a könyvben, csak el kell olvasni. Én mindig aláhúzom a lényeget, azt olvasgatom utána. Vaagy segíthet, ha a lényegből te csinálsz magadnak kis összefoglaló vázlatot, ami segít majd észben tartani a lényeget. Használj színes szövegkiemelőket, a színek is segítik a tanulást:)
2/3 anonim válasza:
az írásbeli az csak ilyen teszt jellegü a fele meg forrás elemzés... ha szöveg lesz azt írod le röviden , ha kép akkor leírod mit látsz stb.
3/3 anonim válasza:
a szóbeli-re meg fennt vannak neten a témakörök és az alapján kidolgozod a könyvből :) deh a tanárnak megkéne adni a témakörön belül hogy mit kér.. megkell kérdezned a tanárt és megkell adnia :) legalábbis az enyém megadta hogy pl.: honfoglalás, államalapítás témakörben Szent Istvánt fogja kérni leginkább és nem szent lászlót :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!