Hogyan tudnám lecsökkenteni a tanulási időmet?
Találd meg, neked mi a megfelelő módszer, mert nincs általános, mindenkinek máshogy fog az agya. Ez attól is függ, ki milye ntípus - a vizuális típusnak az segít, ha látja az anyagot, az ki van emelve mindenféle színnel, szép átlátható, az auditív ha hallja, a mozgásos típus pedig ha ő mondja, írja, akkor jegyzi meg legjobban. ezt valami pszichológusi teszten mondták, bár nem ilyen egyszerű, mert kb. mindenki kevert típus, de a legtöbb ember nagyrészt vizuális.
Valakinek sokat segít, ha kihúzza színessel a tanulnivalót, és így könnyebben megjegyzi, más felmondja mp3-ra és azt hallgatja, vagy lemásolja, hangosan felolvassa magának stb.
Én például felolvasom magamnak és utána felmondom, ez különösen akkor jó, ha vázlatból tanulok, akkor nézem a jegyzetem, és az alapján elmondom, aztán próbálom nem nézni. Nekem ez így nagyon beválik, bár szerencsére gyorsan tanulok, könyvnél egy sima elolvasás is sokat segít.
Ami fontos még szerintem, hogy amikor tanulsz, akkor csak arra figyelj, ne gondolj másra. Keress egy kényelmes helyet - te tudod, hogy ez az íróasztalod, az ágyad, vagy éppen fel-alá sétálva a szobádban - és koncentrálj. Legyen minden a kezed ügyében, ne kelljen percenként szaladgálnod a könyvekért, mert az kizökkent.
Csoda módszer nincs, az elsőnek abban igaza van, hogy valamennyire függ a képességeidtől is, de ha ügyes vagy, ki tudod hozni magadból a maximumot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!