Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Élelmiszermérnökire mehetnék...

Élelmiszermérnökire mehetnék úgy, hogy utolsó évemben nem tanulok kémiát és fizikát? Az egyetemen feltornázhatom hiányos tudásom?

Figyelt kérdés
Biológia és nyelv érettségivel szeretnék bejutni, későn jöttem rá, hogy oda szeretnék menni, így végzősként nincs kémiám és fizikám, elég, ha a biológiát rendesen megtanulom fakton, lehet esélyem arra, hogy jól megtanulhatom később? Sok amúgy a számolás? Melyik tantárgyak anyagára épül igazán a szak? Fontos lenne a matek, esetleg az informatika is?
2012. júl. 11. 22:01
 1/5 anonim ***** válasza:
32%
Nyelv érettségivel szerintem nem lehet felvételizni. Van olyan szak külön, hogy élelmiszermérnök? Nálunk a biomérnökön belül lehet szakosodni. A matek fontos, igazán a kémiára épül, aztán a fizikára, majd a matekra, majd a biológiára. De persze, megtanulhatod jól a kémiát, fizikát, csak tanuld meg rendesen a középiskolás anyagot, a többit majd az egyetemen megtanítják, csak legyen egy szilárd alapod. Nem várnak el emelt szintű tudást senkitől sem.
2012. júl. 11. 22:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A biológia csak arra lesz jó, hogy bejuss, egyébként kb semmi hasznát nem fogod venni az egyetemen. nekünk volt egy félév bioszunk, sejtbiosz, növénytan, állattan, kb teljesen középiskolás anyag, de ezen kívül semmi szükséged nem lesz rá (mikrobiosz teljesen más, azt úgyis elölről kezditek). A fizika nálunk (BCE) nem volt vészes, én nulla fizika tudással mentem, és első félévben ötös, második félévben négyes lettem az eddigi két fizikából, szóval amiatt ne aggódj. A kémia az már bajosabb, nagyon sokan megbuktak nálunk első félévben szervetlen kémiából (a számolás miatt), szóval azt ajánlatos átnézni, rendesen megtanulni az alapokat, akár egy magántanárral, ha máshogy nem megy. A matek első félévben analízis, ami mindenhol nehéz, szerintem ha valaki középiskolában nem tanult meg integrálni és deriválni, az egyetemen már nem nagyon fog tudni (saját tapasztalat), de meg lehet csinálni, csak nehéz. Második félévben biometria van nálunk, az sem egyszerű, de be kell járni órákra, és tanulni kell. A szak pedig nem épül egy kifejezett tárgyra, minden van. A kémia csak azért fontos leginkább, hogy túl legyél rajta, nálunk később még van analitika, de ennyi. Fizika már sokkal több van, csak nem mindig fizika néven fut, nálunk van élelmiszeripari műveletek 1, 2, 3, viszont ezek nem a középiskolás fizika anyagra építenek, hanem teljesen új területek (reológia, áramlástan, hőtan...). Az informatika az egy féléves tárgy, említést sem érdemel. Egyébként hova szeretnél menni? Idén, vagy majd csak jövőre felvételizel?
2012. júl. 12. 13:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Második: még csak jövőre felvételizem, így erős gondolkodásban vagyok még. Köszi, hogy ilyen részletesen leírtál mindent! Az a problémám, hogy fogalmam nincs, mit tanuljak, ezek a tantárgyak pedig nem annyira állnak közel hozzám, de félek pl. bölcsészkarra menni, mert muszáj kihasználnom egy biztosabb megélhetés lehetőségét, mert minél hamarabb függetlenedni akarok itthonról, mert már nagyon kikészít....és mindenki azt mondja, hogy nem lehet megélni pl. a pszichológiával, stb. Ezért gondoltam, hogy utolsó évben még egy kicsit rátornázok valami ilyesmire és belevágnék, csak félek, hogy nagyon szenvedni fogok, pedig van kitartásom.
2012. júl. 14. 21:13
 4/5 A kérdező kommentje:
Amúgy a Corvinuson vagy az SZTE-n gondolkodtam!
2012. júl. 14. 21:13
 5/5 anonim válasza:
100%
Teljesen jó a biosz és nyelvi érettségi hozzá, az egyetem megtanulod a többit, lesz belőle bőven.. matekot tudni kell keményen, de kitartással az is megcsinálható, én épp hogy 3asra érettségiztem matekból mégis megcsináltam, persze csak másodszorra. Minden anyag rendelkezésedre fog állni, csak annyi hogy tanulni kell kőkeményen.. Én például csak infóból érettségiztem meg persze ott volt az angolom, és mégis bekerültem, szakközépiskolából ráadásul, ahol biosz, fizika és kémiai csak 2 évig volt.. a corvinusra járok és már csak a szakdolgozatomat kell megírnom most jön az utolsó év:) A szak igazából a kémiára épül leginkább, ezután következik a fizika,majd a biológia...informatikára nem fektetnek nagy hangsúlyt:)
2012. júl. 26. 23:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!