Miért van először a ballagás és csak azután az érettségi?
Szerintem úgy volna logikus, hogy a sikeresen érettségizők szépen szolidan elballaghatnak.
Akik meg eltaknyoltak az érettségin azoknak semmi okuk az ünneplésre.Elgondolkodhatnak az iskolában fölöslegesen elfecsérelt időről.
De nem így van!Mert először is szalagavató, buli, tanárok kényeztetése, ballagás és egyéb flinciflanciságok JÓKORA KÖLTSÉGEKKEL.Aztán meg miután jót ittak előre "a medve bőrére" a társaság jó része elbukdácsol az érettségin.
Figyi. Nézz ide, lassan írom, hogy megértsd:
Jogilag nem függenek össze. NEM függenek össze.
Aki a 4. évet sikeresen teljesítette, az abszolválta a középiskolát és kész. Ha kedve tartja elmehet kapálni a földet, vagy az autópálya építésre sódert lapátolni.
Vagy ha akar lenni valami, akkor elmegy érettségizni. Ugyanis NEM kötelező érettségizni.
A középiskolát a 4. év sikeres teljesítésével abszolválja. Ha kijárta a 4 évet sikeresen, akkor ő középiskolát végzett ember lesz, érettségi NÉLKÜL.
Ha akar leérettségizik, és akkor érettségizett honpolgár lesz.
A kettő NEM függ össze. A középsulit a 4. év sikeres elvégzésével fejezi be. Ellenben az érettségi előfeltétele a 4 év befejezése.
Egyébként igazad van 76%-oska :előbb utóbb mindig elválik a víz a cartól.
Itt errefelé sokba van az ilyen cécó ,mert az emberek sznobok és csórók is egyszerre.Az olyan diákok pedig akik fizettetik a szüleikkel a cécózást és a drága sulit egyetemet, tanulni akarást imitálva és aztán alul teljesítenek ...le lesznek dobálva a Taigetoszról!
;)
Hagyjátok, a Kérdező valami begyöpösödött, megkeseredett gyerek- és fiatalgyűlölő morgolódó vénember/vénasszony.
Nem érdemes győzködni, igazából nem is választ vár a kérdésére, hanem olyanokat, akik vele füstölögnek a kitalált álproblémáján.
Ha pedig nem látod a RÖHEJT abban ,hogy menyasszonyi ruhákban ,meg spéci öltönyökben dáridóznak, szerenádoznak, pózolnak , dőzsölnek.Aztán meg mikor tudásról kell számot adni: BUKTA!Ebben az estben írhatom én lassan is meg gyorsan is...
:D
szerintem nem Romániából kéne kiindulni, ahol siralmas az érettségi eljárás
itthon, elvégezzük a 4, és ha akarunk leérettségizünk, ha nem, nem, viszont ha az érettségi mellett döntünk, akkor bármilyen más iskolát is választhatunk, pl.: a Fazekasba jártam 4 évig, de úgy döntök, hogy a Zrínyiben fogok érettségizni, ha voltam annyira szerencsétlen, hogy elbuktam, az már a saját a bajom; ezek után eldönthetem, hogy megpróbálom újra egy másik iskolában azt az egy évet, vagy abbahagyom a tanulást és jó nekem érettségi nélkül is
de mégis miért magyarázom ezt egy önző, besavanyodott, olvasni nem tudó románnak...
A szigorú nálad a siralmas szinonimája?
"de mégis miért magyarázom ezt egy önző, besavanyodott, olvasni nem tudó románnak..."
Ez a mondatod és az hogy kisbetűvel kezded téged jellemez.De az viszont tényleg siralmas!
"De az viszont tényleg siralmas!"
Az igazán siralmas dolog a "deviszont" használata, akár elválóan, akár nem.
Na, az ilyeneknek nem kéne leérettségizni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!