Így kaphatok egész éves felmentést testnevelésből?
Menj háziorvoshoz ő ad beutalót a megfelelő helyekre oda elmész kivizsgálnak, ha olyan a baj akkor ők is átutalnak máshová, röntgen és társai. Erre fel kell áldoznod 1-2 napot is mert kitudja mikor hol van rendelés. Ha a papírok megvannak vagy ott a kórházban a szakdoki ad felmentést ha olyan az állapotod vagy ad egy orvosi véleményt amit a háziorvosnak kell megmutatnod és majd ő dönt a továbbiakról.
Nekem elég kemény gerincferdülésem volt műteni kellett nem is emelhetek nagy súlyt miatta így tesiből is kaptam felmentést 2 évre (annyi volt hátra a gimiből) A háziorvosom meg a szakorvosom javasolta az egész éves felmentést és az iskola orvossal kellett egyeztetnem a dolgot. Ott 2 lehetőségem volt mert valahogy osztályozni kellett, vagy eljártam gyógytestnevelésre mert ahova külön jártam sztksra az nem számított bele a suliba sulin belül is kellett járnom könnyített vagy gyógytesire hogy valahogyan osztályozzanak. Teljes felmentést nem kapsz, nem úszod meg a tesit csak vagy könnyített vagy gyógytesi lesz helyette, attól függ hogyan döntenek.
Nekem annak idején elfogadták az SZTK-s gyógytesit, úgyh szerintem ez intézményfüggő, h mit, hol és hogyan fogadnak el.
Háziorvos írt beutalót, azzal mentem az SZTK-ra, ott megállapították a gerincferdülést és a Scheuermann-kórt, az orvos megírta az egész éves felmentést, azzal én egyenesen az igazgatóhoz mentem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!