Ha testnevelésből egész évre felmentésem van, akkor be kell járnom órára?
A helyzet az, hogy már végzős is vagyok itt gimiben és fel vagyok mentve testnevelésből és első meg utolsó óráim pont, és úgy érzem teljesen fölöslegesen ülök ott.
Meg lehet oldani, hogy ne kelljen bejárnom? Vagy van valami törvény ami szerint kötelező bejárni ha fel is vagyok mentve?
Előre is köszi a válaszokat.
Van rá szabályozás, ott kell ülnöd. Csak a mozgáas alól vagy felmentve, az órán való részvétel alól nem. Ha nem vagy ott igazolatlan.
Akkor mehetnél el, ha úgy szólna a felmentésed, hogy testnevelés helyett gyógytornára kell járnod, de akkor is be kell mutatni a gyógytornász papírját a tornatanárodnak.
Nem mondom, hogy logikus, de így van.
Köszi a válaszokat. :(
De igazából értitek a problémát... első és utolsó óra... mert ha 2. 3. 4. 5. 6. lenne akkor tök mindegy lenne úgy érzem, de így nagyon bosszantó, mert inkább hazamennék és tanulnék és végre egyszer nem 7 órám lenne.
Köszönöm a válaszokat. :)
Tanköteles korú tehát köteles jelen lenni az órákon!!
Még ha nem is aktív résztvevő az órán. Gondolj bele! Más meg mondjuk angolból van felmentve ( valami probléma miatt) mégis ott kell lennie az órán. A tanórán jelen kell lennie.
A tanár is nagyot bukhat ha kiderül hogy nem volt ott a gyerek. Nálunk volt egy ilyen eset amikor elengedte a tanár a gyerekek egy óráról (amiből fel volt mentve) és a gyereket baleset érte. Persze hogy kiderült hogy abban az időben órán kellett volna ülnie. A tanár fegyelmit kapott!
Erről ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!