Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egy óra az egyetemen,...

Milyen egy óra az egyetemen, főiskolán?

Figyelt kérdés

Mit kell oda vinni? Úgyértem, úgy mint gimiben, hogy mindegyikre könyv-füzet? Vagy csak füzet? És könyvet például honnan kapjuk? Meg mennyi ideig tart egy óra? És kábé naponta hány óra van? És az emberek (vagyis a lányok) milyen táskával mennek? Ciki lenne a gimis hátizsákom, mindenki oldaltáskát hord? Vagy ez hülyeség?:) Ja és jegyzeteket csak azok vásárolnak, akik nem járnak be az órákra, és nem jegyzetelnek, vagy az mindenkinek kell?

Bocsi a sok kérdésért, de totál hülye vagyok ehhez :) Köszi, ha válaszoltok!

2009. júl. 6. 10:46
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%
Bocsi, hogy nem egészen a témához szólók, de kíváncsi vagyok: a csoporttagok között mennyire van kapcsolat? Nagyjából ismeritek egymást, vagy csak tudjátok, hogy ő a csoporttagod, és köszönsz neki, és ennyi?
2009. júl. 6. 13:01
 12/25 A kérdező kommentje:
ez engem is érdekelne!
2009. júl. 6. 13:03
 13/25 anonim ***** válasza:
84%
Ne úgy képzeljétek el az évfolyam tagjai közti kapcsolatot, mint egy osztályközösséget, ahol mindenki ismer mindekit. általában azokkal az emberekkel akalulnak ki szorosabb kapcsolatok, akiknek sok közös órátok van együtt. meg ez is úgy működik, mint úgy általában az emberi kapcsolatok kialakulása: majd elbeszélgettek és kiderül, hogy kivel vagytok kivel nem hasonló hullámhosszon, ki szimpi, ki nem. nem biztos, hogy mindenkit meg fogtok ismerni. én szept-ben már 5ödéves leszek, de még így is vannak emberek az évfolyamomon, akikkel soha egy büdös szót nem beszéltem még. csoport-évfolyamtársakkal ismerkedni amúgy szakos bulikon lehet jól, mert akkor mindneki ott van általában egy helyen. amúgy ha biztos lesz, hogy felvettek, érdemes elmenni az egyetemi gólyatáborba is.
2009. júl. 6. 13:14
 14/25 anonim ***** válasza:
70%

Úgy értettem, hogy ott tégy meg minden őrültséget, persze a saját határaidon belül, mert utána nem lesz már lehetőséged.

Még mindig az a kérdés, hogy melyik suliba szeretnél jelentkezni?

2009. júl. 6. 13:57
 15/25 anonim ***** válasza:
80%
Ahol kreditrendszer van, nincs igazán 'csoport'. Nálunk már a 2. évben annyian csúsztak, hogy szinte csupa idegennel ültem az előadásokon. Én egy spirálba írtam mindent, de ha gyorsan írok, az olvashatatlan, így ami olyan volt, begépeltem. A gépelést már úgy folytattam, hogy hozzá is olvastam az ajánlott irodalmakból. Vizsga előtt szinte elég volt átolvasni, és így legalább folyamatosan készültem.
2009. júl. 6. 14:45
 16/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Gyógypedagógiára jelentkeztem, de persze még nem tudom, hova fognak felvenni, legvalószínűbb az SZTE, de lehet, hogy ELTE.
2009. júl. 6. 15:52
 17/25 anonim ***** válasza:
67%

ELTE- gyógyped kar, utána DE pszicho szak ezek kellettek voltak:

könyv nem kell, elég egy füzet vagy pár összehajtott lap amire írhatsz majd, egy füzetet használhatsz egy tantárgyhoz, de akár úgy is csinálhatod,h egy füzet mindenhez, én úgy tanultam ,h a tételeket magamnak dolgoztam ki,mivel azzal már gyakorlatilag megtanultam a dolgot, ezért én egy füzetet használtam mindenre, a könyvet magadnak szerzed be, vagy lefénymásolod, vagy könyvtár, vagy megveszed, bizonyos könyveket jobb meg venni, mert később is szükséged lesz rá, az órák lehetnek 45 percesek vagy másfél órásak, de attól függ mire mész mert vannak 3-4 órás gyakorlatok is, naponta meg annyi órád van ,ahogy összerakod az órarended, nekem volt olyan napom,h reggel 8-tól este 8-ig bent voltam, de olyan is volt ,h egy órám sem volt, az se biztos,h délelőtt lesz egyáltalán órád, lehet,h csak déltől estig lesz, ez változó, majd ha felveszed az óráid meg fogod látni, a táska tök mindegy én volt,h egy kis táskával mentem amibe belefért egy üveg víz, telo, cigi, sima papír összehajtva meg egy toll, jegyzeteket érdemes azért átlapozni másokét is nem csak a tied ,hátha az övékben plusz infokra bukkansz, arról nem is beszélve,ha nem kötelező órára menni, úgy is dönthetsz ,h nem mész be és akkor úgyis el kell kérned. Nem csak ,mert buliztál,hanem mondjuk beteg vagy ,vagy hasonló, és azt amit a tanár lead órán nem találod meg a könyvben ,hanem plusz anyag hozzá, na hirtelen ez jutott eszembe csak.

Ja jó tanács, éléjen a sp meg valóban mindennek meg van a maga helye és ideje és ez az egyetem, ez igaz a bulikra is, meg még sok mindenre, nézz szét az általánosan művelő tárgyak illetve egyéb lehetőségek között is,mert soha sehol nem lesz lehetőséged olyan dolgokra ,mint egyetemen, pl én ott tanultam japánt, pedig semmire nem használom, ott tanultam csillagászatot, rocktörténetet, de olyanokat is meg tudtam csinálni, h egy zárt pszichiátriai osztályra bejutottam,ahol többszörös gyilkosok voltak, furán hangzik,de engem érdekelt, és mivel volt egy papírom az egyetemről beengedtek,most már ezt nem tehetném meg ,hisz mi keresni valóm van ott. Rengeteg koncertre, színházba, buliba, moziba járhatsz, dolgozni is megéri egyrészt valljuk be azért a diákmunka szar,de buli is valahol, másrészt legalább a zsebpénzed fedezed.

2009. júl. 6. 15:56
 18/25 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!:) Amúgy nekem nem hangzott furcsán, én is szívesen elmennék ilyen intézetbe :) Sőt, bármilyen pszichiátriai intézetbe szívesen elmennék :)
2009. júl. 6. 16:15
 19/25 anonim ***** válasza:

Bocsi az offért.

utolsó! a rocktörténetet DE-pszichón vetted fel modulként? én DE-BTK-s vagyok, és én is fel akarok venni egy ilyet:)) (még a régi képzésben vagyok, jövőre végzek)

2009. júl. 6. 16:51
 20/25 anonim ***** válasza:
83%
A rocktörténet-et az ELTÉ-n vettem fel. De Szegeden is állítólag ugyanaz tanítja ,mint nálunk, úgyh sanszos,h Debrecenben is.
2009. júl. 6. 18:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!