Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen egy óra az egyetemen,...

Milyen egy óra az egyetemen, főiskolán?

Figyelt kérdés

Mit kell oda vinni? Úgyértem, úgy mint gimiben, hogy mindegyikre könyv-füzet? Vagy csak füzet? És könyvet például honnan kapjuk? Meg mennyi ideig tart egy óra? És kábé naponta hány óra van? És az emberek (vagyis a lányok) milyen táskával mennek? Ciki lenne a gimis hátizsákom, mindenki oldaltáskát hord? Vagy ez hülyeség?:) Ja és jegyzeteket csak azok vásárolnak, akik nem járnak be az órákra, és nem jegyzetelnek, vagy az mindenkinek kell?

Bocsi a sok kérdésért, de totál hülye vagyok ehhez :) Köszi, ha válaszoltok!

2009. júl. 6. 10:46
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%

Felsőoktatásban egy előadás (mert így hívják őket) jellemzően 1,5 óra (vagy több, illetve erős szakmai esetén vagy gyakorlati óra esetén lehet 45 perc).

Általában meg van határozva, hogy melyik könyv szükséges hozzá, de ezt nem igazán "használjátok" az órán. Csak az otthoni tanulást segíti. Te is jegyzetelsz órán - igaz kétesélyes, mert én pl. ELTE-TTK-s voltam, és vagy figyeltem, vagy jegyzeteltem, a kettő együtt nem ment soha :) Tehát hasznosak a jegyzetek, amiket vásárolsz-letöltesz-kölcsönkérsz + az órákra járás.

Az előadásokra nem "jellemzően" kötelező bejárni, igaz az oktató "megjegyez" ha nem jársz - ez szóbeli vizsgánál elég hátrányos tud lenni.

Vannak olyan (általában gyakorlati) órák, amelyekről nem, illetve csak nagyon korlátozottan hiányozhatsz, ha annál többször hiányzol, akkor nem vizsgázhatsz.

Az, hogy mit viszel az előadásra, az megint rajtad múlik. Mint ahogy az is, hogy miben viszed.

Egy nap az órarendedtől függően lehet akár 5 előadásod is, de lehet három is. És az sem mindegy, hogy egymást követően vannak (jól összerakott órarend) vagy pedig az egyik reggel nyolckor a másik délután egykor a harmadik meg este hatkor. Ez utóbbi a kellemetlenebb...

2009. júl. 6. 10:58
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és hogy oldaltáska vagy hátitáska :) Ez megint csak rajtad múlik. Ha csak egy előadásod van, akkor elég kézben a füzet és egy toll :)
2009. júl. 6. 10:59
 3/25 A kérdező kommentje:
Köszi! És akkor úgy mint gimiben, szerelkezzek fel füzetekkel? Vagy ugye füzetbe kell írni elóadáson? :)
2009. júl. 6. 11:02
 4/25 anonim ***** válasza:
94%

Vannak előadások és gyakorlatok. előadásra elvileg nem kötelező bejárni, de vannak tárgyak, amikből erősen ajánlott, mrt csak úgy van esélyed átmenni félév végén a kollokviumon, ha ott ültél és végighallgattad. egy előadás duplaórás általában, azaz kb 90-120 perc (tanárfüggő, mennyire húzzák el az időt). vannak előadások, amikre egyszerűen időpocsékolás beülni, mert semmi olyat nem mond el a tanár, ami ne lenne benne a könyben vagy a jegyzetben, ezenkívül elbaromkodja az egészet, nem tanít semmit. ilyenkor jobban teszed, ha inkább tovább alszol vagy inkább hazamész enni. a gyakorlatra kötelező bemenni, az is 90-120 perces. na most az elvileg kötelező, névsort vezetnek, de vannak tanárok akik leszarják, és nem írnak hiányzást, bár akkor is érdemes bemenni, ugyanbból az okból mint előadásra. előadáson semmit nem kell csinálni, csak ülni figyelni, és jegyzetelni. gyakokon, szemináriumokon sok tanár elvárása, hogy együttműködj, hozzászólj, aktív légy. ezek kisebb csoportban zajlanak amúgy, 10-25-en lesztek egy-egy csoportban. másabb mint egy gimis óra, hiszen itt nincsen felelés, viszont a tanár írathat évközben is zh-kat, azok olyanok, mint a dolgozat a gimiben. ezenkívül tartani kell általában referátumokat, prezentációkat, sokszor kell írni otthon beadandó házidogákat is, amiket határidőre kell leadni a tanárnak.

felszerelés szepontjából azt viszel be amit akarsz, és azt csinálsz amit akarsz: ha akarsz jegyzetelsz, ha inkább bambulni van kedved azt teszed. nincs ilyen kikötés, hogy mibe írj: ha akarsz, írhatsz füzetbe, de akár csokipapírra is, ha azt akarod. én A4-s fénymásolólapokra írok, aztán félév végén ha sok gyűlt össze, összefűzöm. táska: abban hordod a cuccod, amiben akarod. ha neked úgy tartja kedves, akár teszkósszatyorban is viheted. a lányok általában olyan táskával jár, mint mondjuk a városba flangálni vagy bulizni és mappát visznek a kezükben. a fiúknak meg főleg oldaltáskája van, de vannak hátizsákosok is, tökmindegy, senkit nem érdekel, mibe viszed. könyvek: egyre kisebb a jelentőségük, kevesen vásárolják meg őket mert egyrészt piszok drágák és inkább könyvtrból veszik ki, ami kell illetve van, hogy bőven elég a jegyzet 1-1 tantárgyból. sok tanár a netre teszi fel a tárgyából a jegyzetet, amit valaki kinyomtat és a többiek meg lefénymásolják. (készülj fe, hogy sokat kell majd fénymásoltatnod). ha nem jártél be előadásra, akkor úgy megy, hogy valakitől elkérik a jegyzetét (olyan, aki végig bejárt előadásokra) és azt körbejár, mindenki lefénymásolja.

2009. júl. 6. 11:05
 5/25 anonim ***** válasza:
93%
Bocs, azt kihagytam, hogy vannak gyakorlatok, szemináriumok, amik csak 50 percesek, kész felüdülés:)
2009. júl. 6. 11:06
 6/25 A kérdező kommentje:
Fúúú nagyon szépen köszönöm :) Mindegyik válasz hasznos volt nagyon :)
2009. júl. 6. 11:11
 7/25 anonim ***** válasza:
91%

Ez nagyban függ attól, hogy hova szeretnél jelentkezni!!!

Pl amit eddig leírtak az előttem szólók nem teljesen igaz a mi sulinkra...

Abban viszont egyet értek, hogy tökmindegy miben hordod a holmid...

Egyet jól jegyezz meg: "Mindennek megvan a maga helye és ideje: és ez az Egyetem"

2009. júl. 6. 12:10
 8/25 A kérdező kommentje:
Ezt most mire érted?
2009. júl. 6. 12:12
 9/25 anonim ***** válasza:
78%
Melyiket?
2009. júl. 6. 12:25
 10/25 A kérdező kommentje:
"Mindennek megvan a maga helye és ideje: és ez az Egyetem"
2009. júl. 6. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!