Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szóbeli érettségin az irodalom...

Szóbeli érettségin az irodalomról vagy a nyelvtanról kell többet beszélni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 19. 17:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Irodalomról. Nyelvtan tételt lezavarjátok 2 perc alatt, utánam meg belekell csapni az irodalomba.

Legalábbis nálam így volt.

2012. jún. 19. 17:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Szintén. Nekünk a magyar tanárunk külön tanácsolta, hogy kezdjük a nyelvtannal kb. 2-3 percben. Aztán folytassuk 10-15 perccel az irodalommal. Bár nálunk irodalomból elég sok volt a követelmény 3-4 oldalas tételek, nyelvtanból csak 0,5-1.
2012. jún. 19. 21:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Én improvizáltam, mert nem vágtam hogy is lesz majd..

Kihúztam 1 borítékot, abban volt 2 tételt, ha jól emlékszem... már elég rég volt és idegességemben alig maradt meg pár emlék arról a naprl :)

Az egyik Kosztolányi volt életrajz + Édes Anna, gyorsan leírtam és mivel első voltam aznap, ahogy lefelelt az előttem lévő nyelvből, már mentem is. A másik papíron valami magyar szólás állt, már nem is emlékszem rá.

Elmondtam az irodalom tételt, majd a tanárom kérte a nyelvtant.. a villám csapott belém azt se tudtam hol van.. akkor előszedte az ő példányát, újra ránéztem, majd annyi mondtam ez egy magyar szólás. Helyeselt, majd a szemeivel utasított, hogy folytassam. Kutattam az agyamban a szabályokat, példákat, bedobtam pár ütős mondatot és ennyi volt.

Szerencsémre az életrajzal elhúztam az időt és a másikra nem maradt annyi :)

Szóval egyszerre kell felelni belőlük, de az irodalom fontosabb.

2012. jún. 21. 09:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Én kb. 7-8 percet feleltem irodalomból és 5-öt nyelvtanból, aztán 3 kérdést feltettek és mehettem világgá.

Volt olyan osztálytársam, aki nem vágta a nyelvtan tételét, ezért 12-13 percig húzta az irodalmat. Csak az utolsó 2 percben kapott észbe a tanár, hogy van még egy másik tétel is :D

Mákja volt a gyereknek, végül elég volt 2-3 mondatot kiköhögnie az utóbbiról, aztán el is zavarták, mert letelt a 15 perc. Jah, és persze 5-öst kapott.

Szal ilyen téren általában rugalmasak a tanárok (ha jófejek), nálunk az egész szóbeli érettségi arról szólt, hogy megpróbáltak minél jobb jegyet adni mindenkinek. :D

2012. jún. 23. 10:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!