Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi fog történni barátommal ha...

Mi fog történni barátommal ha nem jár iskolába? Még nincs 18 éves

Figyelt kérdés

Eldöntötte, hogy ő most már nem megy be szeptembertől iskolába.. Harmadikba menne, de mivel még nincs 18 úgy tudom kötelező az iskola neki. Sokan gondolhatjátok hogy úgy is járni fog de ismerve őt tényleg tartja szavát, egyedül neveli édesanyja és nem igazán törődik vele.

Nevelőintézetbe is kerülhet ezért bizonyos óra szám után vagy csak pénz bírság?

2009. júl. 5. 14:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Először pénzbírság, de ha nem használ, meg is vonhatják a szülő felügyeleti jogát és gyámot rendelhetnek ki vagy intézetbe vihetik. (Ahonnan persze megszökik, mert nem lehet elítéltként bezárni.) A jegyző feladatköre az intézkedés.
2009. júl. 5. 14:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is sokat lógtam, mert utáltam, de mégis sikerült leérettségiznem (elég jó eredménnyel). Ne legyen már hülye!
2009. júl. 5. 15:30
 3/4 anonim ***** válasza:
24%
a többieket megcáfolva, "semmi" se fog történni vele! A 96-os születésűek 16 éves korig tankötelesek, tehát ha a barátod abba akarja hagyni az iskolát, megteheti. Nyilván anyukája nem akarja majd a végtelenségig eltartani őt, ezért dolgozni kell. Általános iskolai végzettséggel lehet segédmunkás egy gyárban, kapásmester, vagy kukás hasonlók. Én a helyedben rávenném, hogy legalább az érettségiig vergődjön el valahogy.
2009. júl. 5. 20:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Első vagyok. A 20.05-ös nem tudom, honnan szedi téves információját. Az alábbi idézet forrása az OKM honlapja, talán számára is elég hiteles információforrás.

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. Törvény 6. § (3) bekezdése értelmében a tankötelezettség annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tanuló tizennyolcadik életévét betölti. Ugyanezen törvény 129. § (1) bekezdése rendelkezik arról, hogy annak a gyermeknek, aki

tanulmányait az általános iskola első évfolyamán az 1997/98. tanévben, illetve azt megelőzően kezdte meg, tankötelezettsége annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.

2009. júl. 5. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!