Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy abba az...

Mit csináljak, hogy abba az iskolába kerüljek ahova menni szeretnék?

Figyelt kérdés

1,5 évig jártam egy iskolába, de nem éreztem ott jól magamat ezért elakartam menni egy másikba, de a szüleim azt mondták,hogy annál jobbat nem találok, de majd ők keresnek egy jót ha annyira el akarok menni.Mondtam egyet ahova most is mennék,de már be írattak az új iskolába és hétfő óta oda járok és még rosszabb főleg,hogy új vagyok, nem is oda akartam menni és számomra nagyon nehéz ez az iskola.Van 2 tanár amelyik még a nevemet sem tudja,de már kötekednek.A gyerekek viszonylag rendesek.

De szerintem ha tovább maradok ebben az iskolában annak csak bukás lesz a vége ezért minél előbb szabadulni akarok, és átkerülni oda ahova menni akartam.Már így is nagyon bonyolult a dolog, de tényleg nem jó nekem ez az iskola.

Azon gondolkozom már hétfő óta,hogy hogyan kerüljek ki...könnyen kirúgnak bárkit mert sokan vagyunk az osztályban és szabadulni akarnak az emberektől,engem is úgy vettek fel,hogy na jó még jöhet...csak azért úgy bekerülni az újabb iskolába,hogy kirúgtak...bár szerintem felvennének így is oda, de nem tudom most mi lehetne.Egy hónap próbaidőn vagyok,tehát engem még könnyebben kirúgnak, de az jutott eszembe,hogy olyat kéne tennem ami miatt az igazgató elé kerülök,de nem túl súlyos, mert megtudnám beszélni az igazgatóval,hogy ne rúgjon ki,elmegyek magamtól.

Összefoglalva ami miatt el szeretnék jönni:

1.Túl nehéz az iskola

2.Nem akartam oda menni

3.Nem szimpatizálnak velem a tanárok se

2011. okt. 12. 19:28
 1/9 A kérdező kommentje:

Ha a szüleimnek mondom,hogy írassanak ki, akkor azt mondják,hogy most kerültem csak be majd jobb lesz, meg ilyen nincs hogy naponta változtatok iskolát.(ez igaz is ezért lenne "jó" ha kirúgnának)

De nem lesz jobb mert ez nem nekem való iskola...

2011. okt. 12. 19:34
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem jó az amin most gondolkodsz. Semmi jó nem sül ki belőle. Az előző iskolával mi volt a baj?
2011. okt. 12. 19:35
 3/9 A kérdező kommentje:

Tudom,hogy nem jó de kéne valami megoldás.

Az első iskolával az volt a gond,hogy egyrészt messze volt, sokat kellett utaznom és az se volt éppen könnyű,de azt bírtam, ott már sokkal inkább az osztálytársaimmal voltak bajok.

2011. okt. 12. 19:36
 4/9 A kérdező kommentje:
Plusz nem azt tanultam ott amit akartam és ott 22 évesen érettségiztem volna...( nulladik évfolyam +2 év szakmai képzés vagy valami ilyesmi,de úgy,hogy engem nem érdekel az a szakma, és csak így kaphattam volna érettségit)
2011. okt. 12. 19:38
 5/9 anonim válasza:

Semmiképpen ne rúgasd ki magad, nálunk, akit kirúgtak csak a város legsz.rabb sulijába mehetett át. Ez nagyon nem jó ötlet. Nem értem anyukádék miért nem abba a suliba írathattak, amit szeretnél? Mondtad egyáltalán nekik, hogy te már kinéztél magadnak valamit?

Egyébként még friss az élmény, ilyen hamar nem lehet következtetést levonni egy új suliról. Szóval mindenképpen várnod kell szerintem egy fél évet vagy évet, s ha addig sem jó, akkor átmehetsz máshova. Az, hogy szigor van az szerintem nem gáz, később se lesz könnyebb az életben sőt...

2011. okt. 12. 19:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Megmondod szüleidnek hogy mégis miért akarsz oda menni ahova te akarsz stb..

Szüleidet sem értem mert neked kéne eldöntened hogy mégis mit akarsz majd csinálni ha sima érettségi akkor jobb ha odamész ahol a legkönnyebb de legjobb egy szakközépiskola ha nehéz neked a gimnázium és egy szakközépbe többnyire szakmát is kapsz amivel már el is tudnál helyezkedni suli után.

2011. okt. 12. 19:39
 7/9 A kérdező kommentje:

Az sem valami túl jó iskola, ahova menni szeretnék,de ad érettségit+szakmát, és nem annyira nehéz.De nem hiszem,hogy képes lennék magamat kirúgatni,ez is nehezen menne.

Ahol pedig most vagyok nagyon valószínű hogy bukni fogok , már az első nap elém rakott a tanár 32 oldalt, hogy másoljam be , plusz 2 verset megtanulni, és ez csak 1 tantárgy.

Továbbá megíratja velem a témazárót is amire a többiek 1,5 hónapot készültek nekem pedig 2 hetem van rá ,40 oldalt megtanulni.

2011. okt. 12. 19:43
 8/9 anonim válasza:

Basszus mintha magamat hallanám :O

Én is hétfőn kerültem új iskolába csak oda én akartam menni,de elég sz*r... :/ Inkább vissza mennék a régibe :(

De anyukám azt mondta hogy legalább 1hónapot maradnom kell.

Amúgy velem is kötekednek a tanárok és gyűlölök ide járni :/

2011. okt. 12. 19:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Gondolom a szüleid azért írattak ebbe a suliba, mert tudják, hogy jó suli és azt szeretnék, hogy tanuljál.

A másikat lehet, hogy könnyebben vennéd, de utána rosszabb esélyekkel indulnál a munkakeresésben vagy a továbbtanulásnál.

Várj ki egy évet, addig tanulj, amennyit csak tudsz és ha utána sem tetszik akkor beszélj a szüleiddel.

Nem kell az első problémánál megfutamodni, hogy te úgysem tudod. Próbálj úgy neki állni, hogy meg fogod tudni csinálni.

2011. okt. 12. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!