Szerintetek koleszos legyek jövőre? Hogyan győzzem meg a szüleimet?
Egy a lakhelyemtől 30 kilóméterre lévő városba járok gimibe. Ez nem nagy távolság, de nagyon rossz a közlekedés. (Reggel egy buszom van 6:10-kor és ott vagyok vele a városban 6:45-re. Az óráim meg általában 8-kor kezdődnek. Hazafele a buszaim: 13:20, 15:30, 16:20, 17:00. (Ha ötnél több órám van, akkor csak a fél négyessel tudok hazamenni.) A város és a lakhelyem közti faluba szoktam átbuszozni,ahova általánosba jártam. Oda járok könyvtárba, zongorára meg németre.
A rossz közlekedés miatt tehát jó lenne koleszosnak lennem. De szeretek otthon lenni. Utálom, ha mások osztják be az időmet. Valamint utálom a rossz városi levegőt. Nehezen barátkozom, de mindkettő szóba jövő koleszban van egy barátnőm.
Szerintetek legyek koleszos? Mit hozzak fel még érvnek a rossz közlekedés mellett a szüleimnek?
Szia!
Szerintem ha nehezen barátkozol, és utálod a levegőt meg ha beosztják az idődet, sokáig nem bírod majd. Nem akarlak semmiképpen elkeseríteni, de unokabátyám is 1-2 hónap koleszozás után egyszer csak hazaállított mert egyszerűen gyűlölte.
Na de mondjuk ez veled nem biztos, hogy így lesz(!!!!!!!!)... A legfontosabb, hogy próbáld ki!! Hisz gondolj bele mennyi móka!! A kolis délutánok nagyszerűek, pláne ha jó szobatársakat fogsz ki..
Én azt tanácsolom jövőre vágj bele.. Igazából ez tőled is függ, mennyire fogod bírni csak pozitívan kell állni a dolgokhoz és mindennek a jó oldalát nézni. Járj el haverokkal nagyobb városokba fokozatosan mindig több időre , mozizzatok, vásároljatok! Így szokod a levegőt is meg a nyüzsgést is és így talán könnyebben barátkozol :)))
Lehet, hogy ez hülyeség de azért próbáld ki: nyomtasd ki még most a szünetbe a koli napirendjét és próbáld a nyári szünetedet hozzá igazítani. jó ez talán hülyeség .. azért leírtam :DD
Szüleidnek írhatod ugye a közlekedést, hogy zavar meg szerintem ha elmondod, hogy érzed, hogy nehezedik a tananyag de nem tudsz rendesen tanulni, mert utazás közbe úgyse tudsz rendesen tanulni, de azért sok időt elvesz. Kollégiumban biztos rendesen tudnál tanulni.
Meg szerintem azt is megértik a szüleid, hogy ha azt mondod hogy eleged van a napi tömegközlekedésből és a kollégiumot meg kiszeretnéd próbálni. Ráadásul ha 5-nél több órád van később tudsz hazamenni és az utcán nem tudsz rendesen tanulni meg nem is szeretnél..
Én koleszos voltam mindvégig a gimis éveim alatt. Vannak nehéz időszakok, én sem vagyok az a nagyon barátkozós típus, de szerencsére nagyon aranyos szobatársakat kaptam és soha nem voltak vitáink. A kolesznak nagy előnye, hogy az ember megtanul alkalmazkodni és sokkal önállóbb lesz. És ha jó társaságot kapsz, akkor sok közös programot csinálhattok, ide-oda oda mehettek a városba, együtt tanultok, esztek, alszotok, mindent együtt csináltok :) Ha már nem bírod a folyamatos ingázást, akkor szerintem mindenképp próbáld ki a koleszt. Ha nem válik be, akkor még mindig lehetsz ismét bejárós.
A szüleidnek mondhatod még azt, hogy nagyon kifáraszt téged a sok utazás és utána már alig van erőd tanulni. Vagy, hogy szeretnél több embert megismerni és új élményeket szerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!