Német szóbeli érettségi tényleg egy párbeszéddel kezdődik?
ezt nekünk mondta is a német tanár, meg párszor gyakoroltuk is órán. úgy kb. elmondta h mit fog kérdezni. (hogy vagyok, mit csináltam tegnap, h jöttem suliba, milyen volt tegnap az idő...).
de azt is mondta h ezt nem pontozzák, ez csak azért van h belerázódjunk egy picit.
2. válaszoló! angol és német érettségi különböző.
németen van egy szituációs feladat, meg egy tételes feladat. (ilyen képnézegetős nincs).
tételnél 2 db közül lehet választani. (vagyis nálunk így van).
Akkor jó,ha nem pontozzák,de én ha nem tudok válaszolni már ezekre,akkor még jobban beparázok,és rosszabb lesz a teljesítményem :(
És ha megkérdezi, hogy vagyok, akkor jó, ha azt válaszolom, h "Gut, danke schön. Ich habe klein Angst." -Jól, köszönöm. Kicsit félek. ?? Vagy kérdezzek vissza, h "Gut,danke schön. Und wie geht Sie?" ?
én inkább így mondanám: Es geht mir wohl/ toll/ gut, danke schön. Obwohl 1. ich ein bisschen Angst habe / 2. ich ziemlich nervös bin. Und wie geht es Ihnen?
szerintem nem elég a "gut", mert ez egy kifejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!